'Nefes aldığımız her yeri direniş alanına çevirelim'

Kürdistan Demokratik Halk İnisiyatifi, Şırnak’ta öz yönetim direnişlerinin yıldönümünü selamlayarak, “7’den 70’e Kürt halkı olarak özgürlüğe olan tutkumuzla nefes aldığımız her yeri direniş alanlarına çevirelim” dedi.

Kürdistan Demokratik Halk İnisiyatifi, Nuh’un şehri Şırnak’ta 12 Ağustos’ta ilk kez ilan edilen tarihi öz yönetim direnişlerinin birinci yıldönümünü selamladı. Halk İnisiyatifi, “Halkımızın Önderleri olan Pakize Nayır, Asya Yüksel ve Mehmet Tunçları bir kez daha saygıyla anıyor, saray çeteleri karşısında diz çökmeyerek bizi bu günlere taşıyan halk önderlerimizle gurur duyuyoruz. Taybet ananın ve Miray bebeğin şahsında şehit düşen tüm yurtsever halkımızın intikamını öz yönetimlerimizi geliştirerek alacağımızı belirtiyoruz. APO’cu fedailer olan Sêvê, Fatma, Zamani, Feride, Eriş, Axin, Çiyager, İslam, Beritan, Ekin arkadaşlar şahsında tüm öz yönetim şehitlerimizi minnetle anıyor, halk olarak mücadelelerini Çiyager yoldaşın dediği gibi muhteşem bir zaferle taçlandıracağımızın sözünü tüm Ortadoğu halklarına veriyoruz” dedi.

“Bugün halk olarak Sur, Cizre, Nusaybin, Şırnak, Silopi, Gever, Silvan vs. öz yönetim direnişlerin geliştiği her yerde ağır bedeller versek de acımız çok olsa da diz çözmeyerek, topraklarımızı terk etmeyerek onurlu duruşumuzu sürdürmekteyiz” denilen açıklamada, “Bu özgürlüğe tutkun ve onurlu duruşumuzla öz yönetim direnişlerimizin birinci yıl dönümünde 93 yıllık Türkiye Cumhuriyetinin faşist yapısını, sömürgeciliği parçaladığımızı, özgürlük fırsatları yarattığımızı tüm kamuoyu takdire şayan şekilde izlemektedir. Önderliğimizin Dolmabahçe mutabakatını elinin tersi ile itenlerin darbe mekaniğinin döngüsü içerisinde kalarak özellikle 15 Temmuz sonrası nasıl bir girdaba sürüklendikleri ve tüm toplumu da sürüklemek istedikleri bilinmektedir. Önderliğimizin, halkımızın ve Özgürlük Hareketimizin demokratik mücadelesi kesintisiz olarak sürmekte ve Kürt halkına olduğu kadar tüm Ortadoğu halklarına demokratik kurtuluş fırsatları sunmaktadır. Tüm Türkiyeli halklar, ezilenler, demokratik çevreler bu özgürlük fırsatını değerlendirerek zaman kaybetmeden gücünü birleştirmeli, örgütlenmeli ve mücadelesini yükseltmelidir. Faşizme ve sömürgeciliğe karşı Birleşik Demokratik Cephenin geliştirilmesi ve Kürt halkı ile özgürlük mücadelesinin yükseltilmesi tek kurtuluş yoludur! Bakure Kürdistan’da ve tüm Türkiye’de Nuh’un gemisinden inercesine yeni bir yaşam için her yerde öz yönetimi inşa etmek ve savunmak için tüm demokratik çevreleri örgütlenmeye ve mücadelelerini yükseltmeye çağırıyoruz!” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada son olarak şunlar belirtildi:

“Bizi tarihimizin dersleriyle uyaran, geleceğimizin ön görüsünü oluşturan, paradigma ve kesintisiz mücadelesiyle bizi bu günlere taşıran Önder APO’nun sağlığı ve güvenliğini garanti altına alınıncaya, özgürlüğü sağlanıncaya kadar meydanları bırakmayacağımızı belirtiyoruz. Önder APO varlığımız, kimliğimiz ve özgürlüğümüzdür. Gün, demokratik özerkliği inşa ederek Önderliğimizin ve halk olarak kendi özgürlüğümüzü sağlama günüdür. 7’den 70’e Kürt halkı, Kürt gençleri, kadınları olarak onurlu duruşumuzla, özgürlüğe olan tutkumuzla nefes aldığımız her yeri direniş alanlarına çevirerek halkların muhteşem zaferinin müjdesini çok yakında vereceğiz. Başta Kürt ve Türkiyeli gençleri, kadınları yeni yaşamın adı olan öz yönetimin bayram şölenindeki mücadelesine katılmaya ve serhildanları yükseltmeye çağırıyoruz!”