Nusaybin'de 31 gündür büyük bir direniş sürüyor

Yoğun çatışmaların sürdüğü Nusaybin’de, direniş 1 ayı geride bıraktı. Bir aydır direniş mahallelerine giremeyen Saray çeteleri YPS ve YPS-JIN savaşçılarının direnişi karşısında büyük kayıp verdi.

Mardin’in Nusaybin ilçesinde 13 Mart’tan bu yana ilan edilen 8’nci sokağa çıkma yasağı 31’nci gününde. Yoğun çatışmaların sürdüğü ilçede, havan topları ve obüs saldırıları gibi en akıl almaz yöntemlere baş vuran asker ve özel harekat timleri, tüm saldırı yöntemlerine rağmen direnişin sürdüğü Abdulkadirpaşa, Zeynelabidin, Kışla, Fırat, Dicle ve Yenişehir mahallelerine giremezken her gün kayıp vermeye devam ediyor.

YPS ve YPS-JIN üyelerinin direnişiyle karşılaşan Saray çeteleri, şu ana kadar aralarında eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yakın korumalarından Salih Taç ve Erkan Başpehlivan, Binbaşı Ahmet Karaman, Binbaşı Turgay Çelik, Polis Özel Harekat Emniyet Amiri Zafer Kurt, Emniyet Amiri Doğan Sakarya, Mardin TEM Şube Müdürü Gaffari Güneş’in de bulunduğu çok sayıda üst düzey özel harekat timi ve asker kaybı verdi. Ayrıca yasağın ilk gününden bu yana YPS ve YPS-JIN üyeleri tarafından yapılan eylemle çok sayıda zırhlı araç infilak etti.

Her gün bir asker ve polis ölümüne dair haberlerin geldiği Nusaybin’de, 9 Nisan günü Mardin Valisi’nin yetkileri üst düzey askerlerin eline geçerek darbe ilan edilse de, bu yöntem de işe yaramadı. Yetkililerin Vali’den alındığı gün yine 1 özel harekat timi YPS ve YPS-JIN üyelerinin saldırısında öldürüldü. Son olarak dün akşam saatlerinde yine 2 askerin öldürülmesiyle Nusaybin’de Saray çetelerinin tüm planlarının boşa çıkarıldığını açıkça gözler önüne seriyor.

Cumhurbaşkanı’nın “gerekirse uzaktan bombalayarak yok edin” talimatıyla ağırlaşan saldırılar her geçen gün geri püskürtülürken, MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin, “Nusaybin’de taş üstünde taş, baş üstünde baş bırakmayın” şeklindeki kışkırtıcı sözleri de işe yaramadı.

Her geçen gün saldırıların daha da ağırlaştığı ilçede top ve obüs saldırıları bir saniye dahi dinmezken, şu ana kadar yüzlerce ev, uzaktan atılan havan topu atışlarıyla yerle bir edildi. İlçenin tamamen insansızlaştırılması adına evler tek tek basılarak yurttaşlar evlerinden zorla çıkartılırken, kalmaya direnenler bu defa saldırılara maruz kalıyor. Mahallelerin gelişi güzel tarandığı ilçede, 4 Nisan günü Nusaybin Belediyesi temizlik personeli Mehmet Pitek katledildi. 4 çocuk babası, 40 yaşındaki Mehmet Pitek, sigara içmek için çıktığı evinin kapısında, zırhlı araçlardan açılan ateşle katledildi.