Nusaybin’de devlet güçleri püskürtülüyor

Direnişin 29’uncu gününe girdiği Nusaybin’de mahallelere sızmaya çalışan devlet güçleri YPS üyeleri tarafından her defasında geri püskürtülürken, şiddetli çatışmalar yine başladı.

Dün gece ise zırhlı araca yönelik gerçekleşen bombalı saldırıda 3 özel harekat polisinin ağır yaralandığı belirtildi.

Soykırım saldırılarının 29’uncu gününe girdiği Nusaybin’de saldırılara karşı direniş giderek büyüyor. Günlerdir ağır saldırı altındaki mahallelere giremeyen devlet güçleri YPS direnişi karşısında her sızma denemesinde kayıplar vererek, geri çekilmek zorunda kalıyor. Dün gün boyu şiddetli çatışmaların yaşandığı Fırat, Abdulkadirpaşa, Yenişehir ve Dicle mahallelerine yönelik gece ise top, havan ve obüs atışları gerçekleştirildi.

Dün akşam saatlerinde Veysika Mezarlığı hattı, Çağcağ Caddesi, eski Devlet Hastanesi ve İstasyon hattında yoğunlaşan saldırılarda mahallelere girmeye çalışan devlet güçleri ile YPS/YPS JIN üyeleri arasında saatlerce çatışma yaşandı. Yaşanan çatışma ardından devlet güçleri geri püskürtüldü.

3 ÖZEL HAREKATÇI YARALANDI

Yine mahalleye girmeye çalışan bir Ejder tipi zırhlı araca yönelik ise roketatarlı saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda 3 özel harekat polisi ağır yaralı olarak Nusaybin Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Ardından ise mahalleler, uzak noktalardan yaylım ateşine tutulurken, yüksek bir noktadan ise mahallelere aralıksız ağır saldırı gerçekleştirildi.

EVLER YIKILIYOR

Sabah saatlerinde mahalleleri dört bir yandan kuşatmaya alan devlet güçleri tarafından ev yıkımlarına tekrar başlandı. Mahalle çevresindeki tüm evler top ve obüs atışlarıyla yakılıp yıkılırken, kimi yerlerde sıcak çatışmalar yaşanıyor.

ÇATIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Öte yandan direnişin sürdüğü bir diğer nokta olan Zeynelabidin ve Kışla mahallelerine yönelikte saldırılar devam ediyor. Bu mahallelerde de ilerleyemeyen devlet güçleri kuşatmaya alıp dört bir yandan evlere yönelik top atışları gerçekleştiriyor. Saldırılar artarken, YPS üyeleri ve devlet güçleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.