Nusaybin’de şiddetli patlamalar

‘Sokağa çıkma yasağı’ ile birlikte saldırıların giderek arttığı Nusaybin’in direniş mahallelerinde üst üste şiddetli patlamalar meydana geldi.

Dün geceden itibaren yürürlüğe konulan ‘sokağa çıkma yasağı’ ile birlikte saldırıların yoğunlaştığı Nusaybin’de direniş mahallelerine dönük saldırılar artarak devam ediyor. Saldırılar karşısında halk ile YPS ve YPS JIN güçleri direnişe geçti. Top atışlarının devam ettiği mahallelere sürekli paletli tanklar giriş çıkış yaparken, mahalleden ağır silah sesleri duyuluyor.

Sabahtan şimdiye kadar art arda büyük patlamaların meydana geldiği mahallelerde, dumanların yükseldiği görüldü. Patlamalar ardından otogar civarına doğru ambulanslar sevk edildi. Patlamanın ayrıntılarına ilişkin henüz bilgi edinilemezken, mahallelere dönük saldırılar devam ediyor.

EVLERE BASKIN YAPILIYOR

Yenişehir Mahallesi’nde sivillerin yaşadığı, hendek ve barikatların olmadığı yerlerde elektrik ve sular kesilirken, evlere özel harekat polisleri tarafından “örgüt üyesi saklıyorsunuz” gerekçesi ile baskın düzenlendiği belirtildi.