Qamişlo’da 12 Mart şehitleri ve Arap savaşçı için tören

Qamişlo Serhildanı'nda yaşamını yitirenler kitlesel yürüyüş ve törenle anıldı. Arap savaşçı Sabir Ezba da son yolculuğuna uğurlandı.

Qamişlo'da 12 Mart 2004'teki serhildanda yaşamını yitirenlerin anılması amacıyla bugün bir yürüyüş ve tören düzenlendi. Törende 10 Mart günü DAİŞ'in Grê Spî’ye saldırısı sonucu yaşamını yitiren Arap Asayiş Üyesi Sabir Ezbê de toprağa verildi. 

Aileler, demokratik özerklik yönetimi, siyasi parti ve kurum temsilcilerinin bulunduğu etkinliğe binlerce kişi katıldı. Çeşitli halklardan binlerce kişi Qenarsiwês’te bulunan 12 Mart Kavşağı'nda toplanarak yürüyüşe başladı. Serhildanda yaşamını yitirenlerin posterleri, YPG/YPJ TEV-DEM bayrakları ile ’YPG/YPJ savaşçıları 12 Mart şehitlerinin intikamını aldı’ , ’12 Mart’ı unutmayacağız’ yazılı pankartların taşındığı yürüyüşte, "Yaşasın Önder Apo" sloganı da atıldı.

'QAMIŞLO KATLİAMI SONUÇ VERMEDİ'

Törende Demokratik Özerk Yönetim üyeleri, Rojava Şehitler Konseyi Başkanı Rêzan Gulo, İçişleri Konseyi üyesi Kenan Berekat, Demokratik Birlik Partisi Konseyi Üyesi ve Dışişleri Konseyi Başkan Yardımcısı Emîne Osê, Rojava Asayişler Genel Komutanlığı Üyesi Eytan Ferhad, Kadın Konseyi Başkanı Emîne Umer ve Arap aşiretleri ve halkı temsilcileri de hazır bulundu. 

Grê Spî’de DAİŞ saldırısı sonucu yaşamını yitiren Sabir Ezbê’nin cenazesinin mezarlığa getirilmesinin ardından devrim şehitleri için 1 dakikalık saygı duruşu ve Sabir Ezba için askeri tören gerçekleştirleştirildi. 

Törende Şehitler Konseyi Başkanı Rêzan Gulo, PYD Yürütme Konseyi Üyesi Emîne Osê, Dışişleri, İçişleri Konseyi Başkanı Kenan Berekat, Kongreye Star adına Şaha Xelîl, TEV DEM adına Qamişlo Meclisi Eşbaşkanı Feyruşah Remezan konuşma yaptı.

Konuşmalarda, Qamişlo Katliamı'nın BAAS Rejimi tarafından Kürtleri sindirmek amacıyla bilinçli ve planlı şekilde gerçekleştirildiği vurgulandı. Ayrıca 12 Mart serhildanlarının Rojava Devrimi'ne ruh verdiği ve temel oluşturduğu da dile getirildi. 

Törendeki konuşmalarda, Grê Spî’de yaşamını yitiren Ezba’nın duruşu ve mücadelesinin, BAAS Rejiminin şovenist politikalarının sonuç vermediğinin göstergesi olduğuna da işaret edildi.

Ezba’nın cenazesi kitle tarafından zılgıtlar ve sloganlarla defnedilerek tören sonlandırıldı.

...