Qamişlo’da binler Öcalan'ın direnişini selamladı

Rojava'da Kürt Halk Önderi Öcalan'a yönelik tecride karşı eylemler düzenlendi. Öcalan'a özgürlük isteyen kitleler, "Kimse Önderliğimiz ile bağımızı koparamaz" mesajını verdi.

Rojava’nın Girkê Legê, Dirbêsiyê ve Qamişlo kentlerinde, Türk devletinin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridini protesto gösterileri düzenlendi. Gösterilere binlerce kişi katıldı.
Qamişlo kentinde TEV-DEM öncülüğünde düzenlenen yürüyüşe Qamişlo ve Amûdê’den binlerce Kürt, Arap ve Süryaninin yanı sıra Demokratik Özerklik Yönetimi, siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri ile kurum temsilcileri de katıldı.
Halk, Osman Sebrî Kavşağı’nda toplanarak Öcalan'ın ve yaşamını yitiren YPG/YPJ'lilerin posterleriyle ‘Bê Serok, jiyan nabe’ yazılı pankartlar taşıdı.

'ÖCALAN'IN FİKİRLERİ YÜREĞİMİZ VE BEYNİMİZDE'

Kitle, yürüyüşün ardından Şehit Rûbar Qamişlo Kavşağı'nda açıklama yaptı. Qamışlo Halk Evi'nden Feyrûşah Remezan, Türk devletinin Öcalan ile avukatlarının bile görüşmesini engellediğini ve fakat tüm engellere rağmen fikirlerinin yürek ve beyinlerde olduğunu söyledi.
Kongreya Star yönetiminden  Henîfa Mihemed ise Öcalan’ın fikirlerinin köleliğe bir başkaldırı niteliğinde olduğunu vurgulayarak, "Kimse Önderliğimiz ile bağımızı koparamaz" dedi.
Zinarîn Qamişlo da Genç Kadın Bİrliği adına yaptığı konuşmada, AKP’nin tecrit ile Kürt halkının iradesini kırmak istediğini ancak başaramayacağını belirtti.