GÖRÜNTÜLÜ

Qamişlolular: Nusaybin direnişi bizimdir

Qamişlolular, AKP'nin Nusaybin'deki saldırılarına tepki göstererek, direnişi selamladı.

Qamişlo Hililî Mahallesi sakinleri, Nusaybin'de AKP/Saray çeteleri tarafından yürütülen soykırımcı saldırıların tüm Kürtlere yönelik olduğunu belirterek, "“Erdoğan bu saldırılarla Kürtleri bitiremez. Orada halkımız ve devrimcilerimiz savaşıyor. Tüm yüreğimizle onlarlayız” mesajını verdi.

AKP/Saray çetelerinin Mardin'in Nusaybin ilçesinde yürüttüğü saldırılar son bir kaç gündür yoğunlaştı. Türk devletinin Nusaybin’e attığı bombalar ve mermiler Qamişlo’da da can, mal kaybı ve yaralanmalara neden oluyor. 

Qamişlo-Nusaybin sınırındaki Hililî Mahallesi sakinleri, Nusaybin’deki katliam politikaları ve Qamişlo'ya dönük saldırılara ANF aracılığıyla tepki gösterdi.

'GEREKİRSE SİLAH KUŞANIP DESTEK OLURUZ'

Şirin Şexmuz: "Üzerimize mermi atarak bizi korkutmak istiyorlar. Ama biz korkmuyoruz. Nusaybin’e yönelik saldırılarını kabul etmiyor ve kınıyoruz. Biz Kürtler her yerdeyiz. Onlar neredeyse biz de arkalarında olacağız. Bizi kurşunlarla bitireceklerini sanmasınlar. Onlar ne kadar saldırsa biz mücadele etmek için o kadar moral alıyoruz. İnşallah başaracağız. Biz Önderimizin özgürlüğünü istiyoruz. Erdoğan’ı lanetliyorum. O bize ne kadar saldırırsa halkımız da o kadar ayaklanacak. Nusaybin'de bugün büyük bir savaş var. Bize ne kadar saldırsa da bizi bitiremez. Sabaha kadar mermi atsa da bizi korkutamaz. Nusaybin halkı da bilsin ki, biz Qamişlo halkı olarak arkalarındayız. Gerekirse biz analar olarak da silah kuşanıp onlara destek olacağız."

'ERDOĞAN'DAN KORKMUYORUZ'

Adla Mehmut: Biz Türkiye’nin bu saldırılarını kabul etmiyoruz. 2 aydır çocuklarımız korkuyor. Geceleri yatamıyoruz. Evlerimiz üzerimize çöküyor. Buralarda bile çok tahribat yarattılar. Erdoğan bu savaşı ne kadar sürdürse de bizi korkutamaz. Halk olarak ayaktayız ve özgürlüğümüzü istiyoruz. Erdoğan nedir biliyoruz ve ondan korkmuyoruz. Ne yaparsa yapsın yine de korkmayacağız. Ne kadar saldırsa da boştur. Biz Kürdüz ve varız, bizi yok edemez. Kürtler olarak her zaman var olacağız ve özgür olacağız."

Abdurrezzak Hesen: "Devlet Nusaybin’e saldırıyor. Biz bunu kabul etmiyoruz. Qamişlo’ya da saldırıyorlar. Bunları kabul etmiyoruz. Mermiler Qamişlo’ya geliyor ve benim evime de mermi değdi. Patlama sesleri geliyor. Erdoğan kirlidir. Bu saldırıları yapmaması gerekir. Biz bu saldırı kabul etmiyoruz. Nusaybin’deki halkımız katlediliyor, evleri yıkılıyor. Çocuklarımızı öldürüyor. Biz bunları asla kabul etmeyeceğiz. Nusaybin’den Qamişlo’ya mermiler geliyor. Geçenlerde buradaki bir camiye bir top mermisi geldi. Büyük bir delik açtı ve bir kişi öldürüldü. Biz bunları kabul etmiyoruz."

'TÜRK ASKERİ ÜZERİMİZE ATEŞ AÇIYOR'

Semira Ferhan: "Babam vefat etti fakat son 3 gündür mezarını ziyarete bile gidemiyorum. Mezara bile gittiğimizde Türk askeri üzerimize ateş açıyor. Ateş ettikleri için çocuklarımız dışarı çıkamıyor. Evimize mermi isabet etti. Ta evin içine kadar geldi. 1 oğlum ve 2 kızım var. Başka da kimsem yok. İşte biz de saldırı altındayız. Yine Nusaybin halkı üzerine geliştirilen bu saldırıları kabul etmiyoruz. Biz hepimiz aynı milletiz ve Kürdüz. İşte bakın, yine bomba sesleri geliyor. Ama ne yaparlarsa yapsınlar evimizi ve toprağımızı bırakıp kaçmayacağız. Qamişlo’da herkesi de öldürmek istiyorlar. Yaralılarımız oldu. Camimize bile bombalar değdi."

Gulistan Ehmed: Allah onların yanına bırakmasın. Biz Kürtlerden ne istiyorlar! Burada evimizde bile yatamıyoruz. DAİŞ’i göndererek Suriye’yi mahvettiler. Allah onların belasını versin! Şimdi de Nusaybin’deki halkımıza zulmediyorlar. Allah onları cehennem ateşinde yaksın, Nusaybin direnişini de korusun."

Ranya Brahim: Allah bizimledir, onlarla değil. Allah bize yardımcı olacak, onlara da yaptıklarının hesabını soracak. Türk devleti Nusaybin’i vuruyor. Oradaki halkımız için içimiz yanıyor.  Onlar hepsi Kürt. Oradaki devrimcilerimiz savaşıyor, Allah onlarla olsun."