Ranya’da Raperin etkinliklerine canlı yayın yasağı!

Ranya'daki Raperin etkinliklerinin canlı yayımlanmasına yasak getirildi. Kararı yorumlayan Spinews Genel Yayın Yönetmeni, "Halkın krizlere tepkisinin görünmesini istemiyorlar" dedi.

Raperin'in yıl dönümünde Ranya’da gerçekleştirilecek etkinliklerin televizyonlarda canlı yayımlamasına Ranya kaymakamlığınca yasak getirildi. 

Kaymakamlık, bölgede yoğun güvenlik önlemlerini alırken, geniş katılımlı ve kapsamlı etkinliklere de izin vermedi. Kaymakamlık, dün gece de canlı yayın yapan bazı kanalların yayınlarını engellediklerini, canlı yayın yapacak kuruluşların malzemelerine de el konulacağını açıkladı. 

'BASININ VE HALKIN GÜCÜNDEN KORKUYORLAR'

Yasağa ilişkin ANF’ye konuşan Spinews Genel Yayın Yönetmeni Şıvan Muhammed, söz konusu yasağı "bölge demokrasisi ve hükümetin çökmesi” olarak değerlendirdi. Muhammed, "Hükümet halkın tepkilerinden korkuyor. Onun için yasaklarla bu tepkinin görünmesinin önüne geçmek istiyor" dedi.

Muhammed şöyle konuştu: "2015-2016'da basına yönelik baskı ve kısıtlamalar üst düzeye çıktı. Kuşkusuz bunun yaşanılan krizli durumla yakın ilişkisi var. Bugün Ranya’ya uygulanan yasaklar hükümetin iflasıdır. Böyle bir günde halkın gösteri hakkını engellemek istiyorlar. Çünkü halkın bu krizlere tepkisinin görünmesini istemiyorlar. Hükümete baskı kurmasını istemiyorlar. Bundan korkuyorlar. Bu yasak onların basının gücünden,  toplumun gücünden korkularını açık bir şekilde ortaya koyuyor."