Saray çeteleri, Gever’de evleri ateşe veriyor

Öz yönetim direnişin sürdüğü Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesinin Cumhuriyet ve Güngör mahallelerine yönelik saldırılar sürüyor.

Öz yönetim direnişin sürdüğü Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesinin Cumhuriyet ve Güngör mahallelerine yönelik saldırılar sürüyor. Saray çetelerinin onlarca evi ateşe verdiği ilçenin diğer mahallelerinden dumanlar yükseliyor.

Özyönetim direnişin 32 gündür devam ettiği Colemêrg'in (Hakkari) Gever (Yüksekova) ilçesinde haftalardır çatışma ve bombardımanın yoğunlaştığı Cumhuriyet ve Güngör mahallelerine yönelik top atışları aralıklarla sürerken, mahallelere çok sayıda zırhlı araç ve tank sevk edildi. Yer yer patlama ve silah seslerinin geldiği mahallelere 2 ambulans zırhlı araçlar eşliğinde giriş yaptı. 

Haftalardır ağır bombardımana tutulan Dize, Orman, Yeşildere, Eski Kışla ve Mezarlık mahallelerinde Saray çeteleri girdikleri evlerde aramalar yaptıktan sonra onlarca evi ateşe verdi. Siyah dumanların yükseldiği mahallelerde devlet güçleri zırhlı kepçe ve iş makinelerle birçok evi yıkıyor. Eski Kışla Mahallesi'ndeki Şahin Tepesi'nde bulunan Apê Musa Kültür Parkı'na da tanklar konuşlandırıldı.

Diğer taraftan, Cumhuriyet Mahallesi'nin güneyindeki Mexsûdava (Kuruköy) köyünde kuşatma sürerken, köye 3 adet zırhlı otobüsle Saray çeteleri sevk edildi.