Saray çeteleri, Nusaybin’in ilk yerleşim yeri olan Kanîka Mahallesi’ni yıktı

Saray çeteleri, Mardin’in Nusaybin ilçesinin ilk yerleşim yeri olan ve dünyanın ilk üniversitesi olarak bilenen Nısibis'in kalıntılarının da içinde bulunduğu Kanîka Mahallesi, soykırım saldırılarının ardından iş makineleriyle yıkıldı.

Mardin’in Nusaybin ilçesinde aylarca süren direnişe tanıklık eden ve devlet güçlerinin tanklarla gerçekleştirdiği saldırılarda büyük bir yıkımın gerçekleştiği Kanîka (Zeynelabidin ve Kışla) Mahallesi, saldırıların ardından iş makineleriyle dümdüz edildi.

Qamişlo sınırının sıfır noktasında bulunan ve dünyanın ilk üniversitesi olan Nısibis Üniversitesi'nin de kalıntılarının bulunduğu mahallede, Sivil Savunma Birlikleri (YPS) güçlerinin çekilmesinin ardından mahalleyi tel örgülerle ablukaya alarak iş makineleriyle giren devlet güçleri mahallenin sınır noktasında ve iç tarafından bulunan tüm evleri yıktı. Mahallenin etrafına örülen tel örgüler nedeniyle Nısibis Üniversitesi'nin kalıntıları hakkında bir bilgiye ulaşılamazken, mahallede bulunan molozlarda yoğun bir çalışma ile şehir dışına götürülüyor. 

Öte yandan mahallenin Lozan Caddesi tarafına düşen ve hiçbir tahribatın yaşanmadığı sağlam evler de bir bir yıkılmaya devam ediliyor.