'Şemdinli’de 17, Çukurca’da 45 Türk askeri öldürüldü'

HPG Basın İrtibat Merkezi, Şemdinli ve Çukurca’da Türk ordusuna ağır darbeler vurulduğu ve en az 62 askerin öldürüldüğünü açıkladı.

HPG-BİM tarafından yapılan yazılı açıklamada, ‘’Önder APO'dan haber alınmamasına karşı gelişen Gerilla eylemliklerimiz artarak devam etmektedir’’ denildi.

ŞEMDİNLİ

BİM tarafından açıklanan Şemdinli ve Çukurca’daki bilançonun ayrıntıları şöyle:

3 Eylül günü sabah saatlerinde TC ordusu Hakkari'nin Şemzinan alanında bulunan Herki mıntıkası, Güvenlik tepesi ve Şehit Slav tepesi mıntıkalarına yerleşmiştir. Güçlerimiz saat 13.00'te 3 ayrı koldan Şehit Slav tepesine sızma eylemi gerçekleştirmiştir. Eylemin birinci kolu mevzilere kadar girerek el bombaları ve ferdi silahlarla yaptığı etkili vuruşlar gerçekleştirmiş ve 5 mevziyi imha etmiş, 15 asker cenazesinin üzerine gidilmiştir. Eylemin 2. kolu ise yine askerlerin toplandığı bir mevziyi vurmuştur. Burada 1 asker öldürülürken 2 asker de yaralanmıştır. Eylemin 3. kolu ise Güvenlik tepesini ve çevresini RPG-7 silahları ve ferdi silahlarla etkili bir şekilde vurmuştur. Burada ölü ve yaralı asker sayısı netleştirilememiştir.

RÜTBELİ ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

Eylemden sonra TC ordusu tekrar Şehit Slav tepesine saldırı girişiminde bulunmuştur. Şehit Slav tepesine doğru ilerleyen askeri grup komutanı hedef alınarak suikast eylemi gerçekleştirilmiş ve öldürülmüştür.

3 Eylül günü saat 15.00'te güçlerimiz Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Oremar alanındaki Şehit Gafur çevresinde konumlanan askerleri ve Oremar karakolunu ağır silahlarla vurmuştur. Ölü ve yaralı asker sayısı netleştirilememiştir.

ÇUKURCA’DA TÜRK ORDUSU’NA AĞIR DARBE

Hakkari'nin Çukurca ilçesine bağlı Ertuş kalesi ve çevresindeki operasyon ve çatışmalar halen devam etmektedir. 3 Eylül günü güçlerimiz Şehit Cihat, Şehit Colemerg, Çeko ve Ertuş kalesi çevrelerindeki TC askerlerine yönelik saldırı eylemleri gerçekleştirmiştir. Burada yaşanan çatışmalarda 45'den fazla düşman ölüsü ve çok sayıda yaralısı bulunmaktadır. Gerillalarımız ile işgalci birlikler arasında süren çatışmalar günün her saatinde yoğun bir biçimde devam etmektedir.

Ayrıca 3 Eylül günü Êriş karkolu çatışma alanını obüs ve havanlarla vurma girişiminde bulunduğu esnada güçlerimiz ağır silahlarla obüs ve havan bataryalarını vurmuş ve bombardımanlar yapılamamıştır. Yine burada düşmanın kayıpları olurken obüs silahları da darbelenmiştir.