Şengal'de Çarşema Sor kutlanıyor

Şengal'deki Çarşema Sor kutlamasında konuşan KCK Yürütme Konseyi Üyesi Şengali, hiçbir gücün kendilerini yıldıramayacağını belirtti. Şengali, Êzidîlere topraklarına dönme çağrısında da bulundu.

Şengal'de, Êzidîler için kutsal olan Çarşema Sor Bayramı'nın kutlamaları başladı. Kutlamaya YJS, YBŞ, YJA STAR, HPG ve yüzlerce kişi katıldı.

Federasyon Yönetimi, TEV-DEM, Şehit Aileleri Kurumu, Newroz Kampında yaşayan Êzidîler, özgür basın ve değişik yerlerden gelen gazeteciler de etkinlik alanında bulunuyor. Halk etkinlik alanına yöresel kıyafetleri ile katıldı. Yine çeşitli sanat alanlarından çevreler de sahnede yer alıyor.

TOPRAKLARA DÖNME ÇAĞRISI

Özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan etkinlikte, KCK Yürütme Konseyi Üyesi ve Êzidî Meclisi Koordinasyon Üyesi Zeki Şengali bir konuşma yaptı. Şengali, 3 Ağustos 2014'teki fermana değindiği konuşmasında, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın bayramını da kutladı.

Öz savunma, YJS ve YBŞ'nin örgütlenmesinin önemine dikkati çeken Şengali, hiçbir gücün kendilerini yıldıramayacağını vurguladı.

Şengali, şunları ifade etti: "Êzidî halkı fermanı aştı, artık Şengal'de bayram kutlanıyor. Êzidîler daha özgür bayramları bir arada yaşasınlar, diye topraklarına geri dönsünler. Çarşema Sor, Önderlik ideolojisiyle yeni bir yaşam gününe dönüşüyor. Êzidî halkının savunma sistemlerini daha güçlü kılması lazım; özgür yaşamı daha iyi inşa edebilirler."

Etkinlik, görkemli bir şekilde devam ediyor.
 

...