Siirt’te iki kişi tutuklandı

14 gün önce Siirt’te gözaltına alınan Barış Grubu üyesi Mehmet Adanmış ve engelli Mehmet Sıdık Timurtaş tutuklandı.

Siirt merkezinde 29 Temmuz günü gözaltına alınan, Mehmet Adanmış ve Ezgin Adar İl Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerin tamamlanmasının ardından 14 gün sonra adliyeye çıkarıldı. Savcılık ifadeleri ardından, "Örgüte yardım etmek" iddiasıyla tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen Adanmış aynı gerekçe ile tutuklanırken, Adar ise "adli kontrol" şartıyla serbest bırakıldı. Adanmış, Siirt E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. 

Adanmış, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın çağrısı üzerine 2009 yılında Kandil ve Mahmur bölgelerinden gelen 34 kişilik Barış Grubu'nda yer alıyordu. 

Kentte 10 gün önce gözaltına alınan M. Sıdık Timurtaş da emniyetteki işlemlerin ardından adliye sevk edildi. Savcılık ifadesi ardından "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla mahkemeye sevk edilen Timurtaş tutuklanarak, Siirt E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. Timurtaş'ın bir kolunun olmadığı ve her iki gözünde görme sorunu olduğu öğrenildi.

Diğer tarafdan HDP Merkez İlçe Yöneticisi Ali Demir ile çok sayıda kişi ise 10 günü aşkın bir süredir gözaltında tutuluyor.