Silopi'de mahalleler bombalanıyor

Silopi'de 4 Nisan günü başlayan "sokağa çıkma yasağı" 7'nci gününde devam ederken, Barbaros ve Başak mahalleleri aralıksız bir şekilde tanklarla bombalanıyor.

7 günlük süre boyunca ilçede her hangi bir çatışma yaşanmazken, mahallelerinin bombalanması "kamulaştırma" kararının hızlandırılması anlamına geliyor.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde 4 Nisan günü ilan edilen "sokağa çıkma yasağı" 7'nci gününde devam ediyor. İlçede Barbaros ve Başak mahalleleri devlet güçleri tarafından ablukaya alınırken, tanklarla mahalleler bombalanmaya devam ediliyor. İlçede evler tanklar tarafından hedef alınarak özellikle bombalanıyor.

İlçede şu ana kadar her hangi bir çatışma yaşanmazken, evlerin tanklarla vurulup, yıkılması, Bakanlar Kurulu tarafından devreye konulan "Acele komulaştırma" kararını akıllara getiriyor.

14 Aralık günü ilçede başlayan ve 37 gün devam eden soykırım saldırılarında ilçede 462 evin tamamen kullanılamaz hale geldiği, 3 binin üzerinde evin ise zarar gördüğü raporlaştırıldı.

Halkın tepkileri sonrası ilçede yıkımlar ağır aksak bir şekilde ilerlemeye başladı. Ancak 4 Nisan günü ilan edilen ve 7 gündür devam eden "sokağa çıkma yasağı" ile ilçede daha büyük hasar meydana getirilerek, yıkımın hızlandırılması için zemin hazırlanıyor.