Silopi’de yaşamını yitiren 3 YPS'linin cenazesinin nerede olduğu bilinmiyor

Silopi'de devlet güçleri ile YPS üyeleri arasında yaşanan çatışma sonucu yaşamını yitiren 3 YPS üyesinin cenazesinden haber alınamıyor.

Silopi'de devlet güçleri ile YPS üyeleri arasında yaşanan çatışma sonucu yaşamını yitiren 3 YPS üyesinin cenazesinden haber alınamıyor.
 
Şırnak’ın Silopi ilçesinde 5 Nisan gecesinde devlet güçleri ile YPS üyeleri arasında yaşanan çatışmalarda yaşamını yitiren 3 YPS üyesinin cenazesinden haber alınamıyor. Çatışmalar ardından Silopi Devlet Hastanesi morguna kaldırılan cenazeler daha sonra otopsi işlemleri için Mardin Adli Tıp Kurumu'na (ATK) ardından, Urfa ATK götürüldüğü belirtildi.
 
Yaşamını yitiren YPS'li Velit İnal'ın ailesi otopsi işlemleri için Urfa'nın Viranşehir ilçesinden Mardin'e ATK'ye yeniden başvurdu. Çocuklarının otopsi işlemi için Mardin'e gelen aileye YPS'li Velit İnal'a ait cenazenin bulunmadığı belirtilerek, cenazelerin Urfa'ya götürüldüğü bilgisi verildi.
Urfa ATK'de yeniden İnal'ın cenazesini sorduran aileye bir kez daha cenazenin bulunmadığı bilgisi verildi.
 
Urfa ve Mardin ATK'lerinde sonuç alamayan İnal ailesi Silopi'ye geri döndü. Silopi'ye geçmek isteyen İnal ailesi, Cizre girişinde bulunan kontrol noktasında polislerce engellendi.
 
İnal ailesinin geçişine izin verilmezken, devlet güçlerinin 3 YPS'li ait cenazenin nereye götürdüğü yönünde ise bilgi edinilemedi.