Şırnak'ta 2 mahalle bombalanıyor

Şırnak’ta özyönetim direnişi karşısında ilerleyemeyen devlet güçlerinin, direniş mahallelerine yönelik bombardımanı devam ediyor.

Devletin soykırım saldırılarının 36'ncı günde devam ettiği Şırnak’ta devlet güçleri, günün aydınlanmasıyla beraber direniş mahallelerine yönelik bombardımana yeniden başladı. Dün gece yoğun bombardıman altındaki İsmetpaşa ve Cumhuriyet mahallerinde yer yer çatışma sesleri yükselirken, sabah saatlerinde ise bombardıman yeniden başladı. Ayrıca Çakırsöğüt Jandarma Tugayı ile 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı arasında bulunan bölgedeki Kendalîş Mezarlığı, Serê Sirkê, Mişûlê, korucu Tatarların evleri ve tepelere yerleştirilen ağır silahlarla da her iki mahalle taranıyor. Mahallelere giremeyen devler güçleri aralıksız bir şekilde bombalama ve taramalara devam ediyor.

CAMİNİN MİNARESİ YIKILDI

Bu arada yapılan top atışları sonucu Şırnak'ın en eski camilerinden olan İsmetpaşa Mahallesi'deki Büyük Cami'nin minaresinin de yıkıldığı görüldü.

Gazipaşa ile Yeni mahallelerinde de dün geceden bu yana yer yer şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Mahallelerin etrafındaki zırhlı araçlar ve yakınlardaki yüksek binalara konuşlandırılan özel harekat polisleri mahalleri taramayı sürdürdü. Ayrıca Tekser, Vakıfkent ve Gündoğdu mahallelerinde de zaman zaman şiddetli silah seslerinin gelmesi dikkat çekti.

KEŞİF UÇUŞLARI YAPILIYOR

Siirt yolu üzerindeki Sîn û Ber bölgesine konuşlandırılan tank, top ve obüslerle Bahçelievler Mahallesi'nde belirlenen noktalara da atışların yapıldığı görüldü. Öte yandan gece boyunca kentin üzerinde İnsansız Hava Araçları (İHA) ve Dronelerle keşif yapıldı.

Ayrıca kentte yoğun bir şekilde ambulans ve helikopter hareketliliği gözlemleniyor.