Şırnak'ta bombardıman ve çatışmalar devam ediyor

Şırnak’ta gece boyu mahalleleri tank, top ve obüslerle bombalayan devlet güçleri ile YPS/YPS-JIN üyeleri arasında mahallelerde şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Şırnak kent çevresine yerleştirilen doçkalarla mahalleler aralıksız taranıyor.

Devletin soykırım saldırılarına karşı özyönetim direnişinin 35 gündür sürdüğü Şırnak’ta çatışma ve bombardıman gece boyu devam etti. Dün akşam saatlerinde itibaren tank, top ve obüslerle Bahçelievler Mahallesi aralıksız bir şekilde vuruldu. Saldırılarda bir çok evde yangın çıktı. Bombardımanla eşzamanlı olarak, mahalleye girmeye çalışan devlet güçleri ile YPS/YPS-JIN üyeleri arasında şiddetli çatışmalar yaşandı.

Çatışmaların sonuçlarına ilişkin ise henüz net bilgilere ulaşılamadı.

Ayrıca Çakırsöğüt Jandama Tugayı ile 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'na kadar olan hat boyunca kentin üst kısmında kalan tepelere yerleştirilen doçkalarla Dicle, Cumhuriyet, İsmetpaşa başta olmak üzere mahalleler aralıksız bir şekilde tarandı.

4 MAHALLEDE ŞİDDETLİ ÇATIŞMALAR

Son 25 gündür çatışmaların yoğun bir şekilde yaşandığı İsmetpaşa, Cumhuriyet, Yeni ve Dicle mahallelerine yönelik bombardıman ise devam devam ediyor. 4 mahallenin çevresinde şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Günlerdir bombardıman altındaki özyönetim mahallelerinde yüzlerce ev ve işyeri yerle bir edildi.

Özsavunma direnişinin olduğu mahallelerin yanı sıra Gündoğdu, Tekser ve Vakıfkent gibi mahallelerde de yer yer çatışmalar yaşanıyor.

İNSANSIZ HAVA ARAÇLARI DOLAŞIYOR

Kentte gece boyu İnsansız Hava Aracı ve helikopter hareketliliği yaşandı.

Yine sabah saatlerinde itibaren ise ambulansların Şırnak Devlet Hastanesi ile 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı arasında hareketliliği dikkat çekiyor.