Şırnak’ta bombardıman ve çatışmalar sürüyor

Şırnak'ta direniş alanlarına yönelik bombardıman devam ederken; hendek ve barikatların olmadığı mahallelerdeki yüksek binalar ile zırhlı araçların üzerine yerleştirilen silahlarla mahalleler taranıyor.

Yine hendek ile barikatların olmadığı Tekser, Vakıfkent ve Gündoğdu mahallelerinde yer yer çatışmalar yaşanıyor.

"Sokağa çıkma yasağı" adı altında soykırım saldırılarının 29'uncu gününde devam ettiği Şırnak'ta kente yönelik bombardıman devam ederken; hendek ve barikatların olmadığı mahallelerde de yer yer çatışmalar yaşanıyor.

Kentin etrafındaki 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı, Çevreyolu, Çakırsöğüt Jandarma Tugayı, Siirt yolu üzerindeki Sîn û Ber ve özel harekatçıların merkezi Gümüştepe'ye konuşlandırılan tank, top ve obüslerler başta Bahçelievler, Gazipaşa ve İsmetpaşa ile Yeşilyurt Mahalleri'ne yönelik bombardıman belirli aralıklarla devam ediyor.

23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı bitişiğindeki Yeşilyurt ile Gazipaşa ve hendek ile barikatların olmadığı Tekser, Vakıfkent ve Gündoğdu mahallelerinde yer yer çatışmalar yaşanıyor. Hendek ve barikatların olmadığı mahallelerdeki yüksek binalar ile zırhlı araçların üzerindeki A-4 silahlarıyla mahalleler taranıyor.

Kente gün boyunca yoğun ambulans hareketliliği yaşanırken; çok sayıda ambulansın tümene gittikleri ve ardından da tümenden helikopterlerin havalandığı görüldü. Bu arada kente yönelik askeri sevkiyat devam ediyor. Cizre yönünde gelen yaklaşık 20 araçlık askeri konvoyun tümene gittiği görüldü.

Öte yandan dün Silopi girişinde gözaltına alınan Abdullah Güngen Şırnak Adliyesi'nde çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı.