Şırnak'ta çatışmalar yoğunlaştı

Yoğun yağış altında devlet güçlerinin tank, top, obüs ve ağır silahlarla Şırnak’a yönelik saldırıları sürüyor. Çatışmalarında yaşandığı kentte ambulans ve helikopter hareketliliği dikkat çekiyor.

Devletin soykırım saldırılarına karşı özyönetim direnişinin 30 gündür devam ettiği Şırnak’ta etkili olan yoğun yağış altında kente yönelik bombardıman ve çatışmalar sürüyor.

BOMBARDIMAN SÜRÜYOR

Dün akşama kadar süren çatışmaların ardından geceyi sakin geçiren kent, öğlen saatlerinden itibaren yeniden bombalanmaya başlandı. Kentin etrafındaki 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı, Çevreyolu, Çakırsöğüt Jandarma Tugayı, Siirt yolu üzerindeki Sîn û Ber ve özel harekatçıların merkezi Gümüştepe'ye konuşlandırılan tank, top ve obüslerle başta Bahçelievler, Cumhuriyet, Gazipaşa, Yeni ve İsmetpaşa mahallerine yönelik bombardıman aralıklarla devam ediyor.

Zırhlı araçların üzerine konumlandırılan A-4 silahları ile de özyönetim alanlarına yönelik saldırılar gerçekleştiriliyor. Yine kentteki yüksek binalar üzerine konuşlandırılan ağır silahlarla mahalleler taranıyor.

YPS CEVAP VERİYOR

Kentteki çatışmalar Tekser, Vakıfkent ve Gündoğdu mahallelerinde de yer yer yoğunlaşıyor. Özellikle Ömer Kabak Meydanı çevresinde devlet güçleri ile YPS/YPS-JIN savaşçıları arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı gelen bilgiler arasında.

Ömer Kabak Meydanı civarında öğlen saatlerinde yoğunlaşan çatışmaların ardından bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi. Ambulanslar daha sonra Şırnak Devlet Hastanesi ve özel harekatçılar için sahra hastanesi olarak kullanılan 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı yönüne doğru gitti.

ÖLÜ VE YARALI ÖZEL HAREKATÇILAR

Yerel kaynaklar çok sayıda özel harekatçının yaralandığı bilgisini verirken, ölenlerin olup olmadığı konusunda ise bilgi edinilemedi.

Kentin Cudi Dağı yönündeki kırsal kesimde ise yoğun helikopter hareketliliği gözleniyor.