Şırnak’ta direniş 28. Gününde

Şırnak'ta, dün gün boyu yoğunlaşan bombardıman ve saldırılar, gece verilen aranın ardından yeniden yoğunlaştı.

Şırnak'ta "sokağa çıkma yasağı" adı altındaki devlet güçlerinin soykırım saldırıları 28'inci gününde yoğun saldırılar ile devam ediyor. Dün gün boyu kentin doğusunda bulunan 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'ndan başlayan ve batısına uzanan Çakırsöğüt Jandarma Tugayı'na kadar olan hakim tepelerin yamacındaki Mişûlê, Serê Sirkê ve Kendêlîş Mezarlığı'na konuşlandırılan tank, top ve zırhlı araçlarla direniş mahallelerine yönelik bombardımana tuttu. Özellikle Gazipaşa, İsmetpaşa, Bahçelievler, Cumhuriyet ve Dicle mahalleleri hedef alınarak yoğun bombardıman altında bırakıldı.

DEVLET GÜÇLERİ İLERLEYEMİYOR

Bombardımanla birlikte mahallelere girmeye çalışan devlet güçleri YPS/YPS-JIN üyeleri arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. Çatışma bölgelerine sevk edilen çok sayıda ambulans, daha sonra asker ve polisler için kurulan sahra hastanesinin bulunduğu 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığına ve Şırnak Devlet Hastanesi'ne doğru gitti. Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre ölü ve yaralı olduğu belirtilirken, ölü ve yaralılar hakkında kesin bilgi edinilemedi.

BOMBARDIMAN DEVAM EDİYOR, EVLERDE YANGIN ÇIKTI

Sabah saatlerinden bu yana yeniden başlayan saldırılar yoğunlaşarak devam ediyor. Bombardıman sonucu birçok evde yangın meydana geldi.

Yeni ve Bahçelievler mahallelerinde ise devlet güçlerinin direniş mahallelerine girme girişimlerine, YPS/YPS-JIN üyelerinin karşılık vermesiyle şiddetli çatışmalar başladı.

İHA HAREKETLİLİĞİ

Öte yandan dün akşam saatlerinden bu yana kent semalarında yoğun İnsansız Hava Aracı (İHA) hareketliliği yaşanıyor.