Şırnak’ta direnişi kıramayan Saray çeteleri, kenti yıkıyor

Şırnak'ta özyönetim alanlarına girmeye çalışan devlet güçleri YPS/YPS-JIN üyelerinin direnişi ile geri çekilince kenti bombardımanla yıkmaya devam ediyor.

Şırnak'ta özyönetim alanlarına girmeye çalışan devlet güçleri YPS/YPS-JIN üyelerinin direnişi ile geri çekilince kenti bombardımanla yıkmaya devam ediyor.

Şırnak'ta "sokağa çıkma yasağı" adı altındaki devlet güçlerinin soykırım saldırıları 28'inci gününde yoğun saldırılarla devam ediyor. Dün gün boyunca yapılan bombardımanın ardından gece Cumhuriyet, Bahçelievler ve İsmetpaşa mahallerine girmeye çalışan devlet güçleri YPS ve YPS-JIN üyelerinin direnişiyle karşılaşınca kentin etrafına bulundukları noktalara çekilerek kenti bombalıyor.

Kentin etrafındaki 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı, Çakırsöğüt Jandarma Tugayı, Saray çetelerinin merkezi Gümüştepe ve Siirt yolu üzerindeki Sîn û Ber bölgelerine konuşlandırılan tank, top ve zırhlı araçlarla başta Yeni ve Bahçelievler olmak üzere Gazipaşa, İsmetpaşa, Cumhuriyet ve Dicle mahalleleri aralıksız bir şekilde bombalandı.

Bombardıman çok sayıda ev ve işyeri kullanılamaz hale gelirken; kentin üzerinde gün boyunca siyah dumanların yükseldiği görüldü. Kentin çevresine yerleştirilen tank, top ve obüslerle bombalanan yerlerin daha sonra zırhlı araçlarla taranması ise dikkat çekti. Sabah saatlerinden bu yana devam eden bombardımanda onlarca evin kullanılamaz hale geldiği öğrenildi.

Gün içerisinde yoğun bombardıman ve çatışmaların yaşandığı Bahçelievler, İsmetpaşa ve Yeni mahallelerine giden çok sayıda ambulansın ise 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı ile Şırnak Devlet Hastanesi'ne gittikleri görüldü.

Öte yandan kent semalarında yoğun İnsansız Hava Aracı (İHA) hareketliliğinin yanı sıra helikopter hareketliliği de yaşanıyor.