Şırnak’ta koruculara savaş dayatması

Şırnak kent merkezine yönelik saldırı hazırlıkları kapsamında devlet yetkilileri köy korucularını operasyonlara katmak için toplantılar düzenliyor.

Alınan bilgilere göre Uludere Kaymakamı ile İlçe Jandarma Komutanı korucularla yaptığı toplantıda, korucuları operasyonlara katılmaları yönünde tehdit etti.

ULUDERE’DE KORUCULARA DAYATMA VE TEHDİT

Edinilen bilgilere göre; Uludere Kaymakamı ile İlçe Jandarma Komutanı, Şırnak’a yönelik saldırı operasyonuna katılmaları yönünde korucular ile toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya katılan ve güvenlik gerekçesiyle isimlerinin açıklanmasını istemeyen korucular, devlet yetkililerinin kendilerine "Şırnak operasyonuna katılmak zorundasınız" şeklinde tehditler savurduklarını söyledi.

KORUCULAR: OPERASYONA KATILMAYIZ

Toplantıda bir korucubaşının operasyonlara katılacağını dile getirdiğini belirten kaynaklar: "Daha öncede operasyonlara katılmamız dayatıldı. Ancak kabul etmedik. Biz genel olarak kabul etmeyince onlar da bir şey yapamadı. Ama bu kez bir korucubaşı ben katılacağım dedi. Onun katılması üzerine bizi de katılma yönünde tehdit ettiler. Biz operasyona katılmayız. Silahlarını bırakırız" dedi.