Şırnak’ta saldırılar yeniden başladı

Şırnak'ta, gece hava muhalefeti nedeniyle ara verilen saldırılar sabah saatlerinde yeniden başladı. Siyasi soykırım operasyonlarının da sürdüğü kentte gözaltına alınan 2 kişi tutuklandı.

Özyönetim direnişinin 29. gününe girdiği Şırnak'ta saldırılara fırtına arası verildi. Dün gün boyu yoğun bombardıman ve çatışmaların yaşandığı kentte akşam saatlerinde yoğun sis ve şiddetli fırtına çıktı. Sabah saatlerinde kadar devam eden yağış ve fırtına nedeniyle saldırıların hızı, kent son 20 günün en sakin gecesini geçirdi.

Sabah saatlerinde ise özyönetim mahallelerine yönelik saldırılar yeniden başladı. Ara ara top ve obüslerle, Bahçelievler, Yeni, Cumhuriyet ve Dicle mahalleleri bombalanırken, yine kentte yüksek binalara yapılan mevzilerden de mahalleler taranıyor. Özellikle Yeni Mahalle çevresinde bulunan yüksek binalardan direniş alanına yoğun atışlar yapılıyor.

Yine yağışın durmasıyla birlikte kent semalarında yoğun bir şekilde İnsansız Hava Aracı (İHA) ile helikopter hareketliliği başladı.

Öte yandan Şırnak'tan çıkarak çevre ilçe ve köylere giden kent sakinlerin yönelik gözaltı ve tutuklama furyası ise devam ediyor. Dün gözaltına alınan Baki ve Nezir Katar isimli kişiler çıkarıldıkları nöbetçi Şırnak Sulh Ceza Hakimi tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Gözaltına alınanlardan Abdullah Güngen ise Şırnak Adliyesi'ne getirilmesi bekleniyor.