Şırnak Üniversitesi askeri karargaha dönüştürüldü

Şırnak kent merkezine yönelik saldırı hazırlıkları devam ederken Şırnak Mehmet Emin Acar Üniversitesi'nin kampüs ve yurtlarının asker ve polise tahsis ettiği öğrenildi.

Şırnak'ta soykırım saldırılarının hazırlıkları devam ediyor. Şırnak Mehmet Emin Acar Üniversitesi'nin kampüs ve yurtlarının asker ve polise tahsis ettiği öğrenildi. Üniversite yönetiminin öğrencilere, "Siz evlerinize gidin, sokağa çıkma yasağı gelecek, sizin derslerinizi de yaz okulunda hallederiz" dediği aktarıldı.

Şırnak kent merkezine yönelik saldırı hazırlıkları devam ederken Şırnak Mehmet Emin Acar Üniversitesi'nin kampüs ve yurtlarının asker ve polise tahsis ettiği öğrenildi. Öğrencilere, "Siz evlerinize gidin, sokağa çıkma yasağı gelecek, sizin derslerinizi de yaz okulunda hallederiz" diyen üniversitesi yönetimi, üniversitenin yurtlarına da asker ile polislerin yerleştirileceğini söyledi.

Şırnak-Cizre yolu üzerinde bulunan üniversiten kampüsüne yönelik yoğun sevkiyat yapılırken; üniversitenin kız ve erkek öğrenci yurtlarının da asker ve polislere tahsis edildiği bildirildi. Söz konusu durumu üniversite yönetimiyle görüşen öğrenciler, yönetimin kendilerine "Şırnak'ta sokağa çıkma yasağı ilan edilecek. Bize 20 günde biter dediler. Siz evlerinize gidin, sizin derslerinizi de yaz okulunda hızlandırılmış bir şekilde hallederiz" dediğini aktardı.

Yurtların ve üniversite kampüsünün askeri karargah olarak kullanılacağı belirtilirken; kampüse yoğun sevkiyatın yapıldığı öğrenildi. Yapımı yeni tamamlanan kampüse öğrenciler alınmıyor.

Öte yandan Şırnak Devlet Hastanesi'nin 6 olan ambulans sayısı da 20'ye çıkarıldı. Ayrıca hastaneye Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) ekiplerinin de gönderildiği bildirildi.