Şırnak, Van ve Bitlis’te gerilla eylemleri

HPG Basın İrtibat Merkezi, Şırnak’ta YJA-Star gerillaları tarafından yapılan eylemde 1’i rütbeli 2 askerin, Van’da ise 1 askerin öldürüldüğünü açıkladı.

BİM, Batman’da bir ihbar sonucu katledilen iki gerillanın kimlik bilgilerini de açıkladı.

ULUDERE’DE İKİ ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

HPG Basın İrtibat Merkezi, 28 Ağustos günü saat 14.00 ve 18.00'de YJA Star güçlerinin Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Şehidan tepesi çevresinde konumlanan askerlere yönelik suikast eylemleri gerçekleştirdiğini ve bu eylemlerde 1'i rütbeli olmak üzere toplam 2 askerin öldürüldüğünü açıkladı.

VAN’DA 1 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

BİM, 30 Ağustos günü saat 18.00'de gerilla güçlerinin Van'ın Saray ilçesine bağlı Karahisar karakolu askerlerine yönelik gerçekleştirdiği suikast eyleminde 1 asker öldürüldüğünü duyurdu.

BİTLİS’TE YOL EYLEMİ

Açıklamada, 30 Ağustos günü saat 16.30'da Gerillalar tarafından Bitlis-Hizan yolunda eylem gerçekleştirildiği, 50 civarında toplanan araçta kimlik kontrolü yapıldığı ve Öcalan üzerindeki tecrit ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldığı, bu yolun saat 19.00'a kadar gerilla denetiminde kaldığı bildirildi.

HPG-BİM, ‘’Bitlis-Baykan arasındaki İpek yolu Güçlerimizin denetimindedir’’ bilgisini de verdi.

BATMAN’DA İKİ GERİLLA YAŞAMINI YİTİRDİ

Açıklamada, Batman’da yaşamını yitiren iki gerillaya ilişkin ise şu bilgiler verildi:

24 Ağustos günü saat 09.30'da Batman'ın Sason alanında görevde bulunan bir Gerilla Timimiz Kontra birkaç kişinin bilgi vermesi üzerine bölgeye sevk edilen ağır silahlı düşman saldırısında iki Gerillamız şehit düşmüş, bir Gerillamız ise devlet güvenlik birimlerine esir düşmüştür. Bu bölgede savaş uçaklarının da bombardımanı yaşanmıştır.

Şehit düşen arkadaşlarımızın sicil bilgileri şöyledir;

Kod Adı: Çayan Can
Adı Soyadı: Demhat Fırat Bellier
Doğum Yeri: Hakkari
Anne - Baba Adı: Gülnaz - Kesko
Şahadet Tarihi ve Yeri: 24 Ağustos 2016 / Batman

Kod Adı: Mazlum Doğan
Adı Soyadı: Barış Kaçar
Doğum Yeri: Muş
Anne - Baba Adı: Perihan - Rahmi
Şahadet Tarihi ve Yeri: 24 Ağustos 2016 / Batman

...