Stockholm'de Türk devleti protesto edildi

Bakur'da Kürt Halkına yönelik soykırım operasyonları sürdüren AKP Hükümeti İsveç'in başkenti Stockholm'de düzenlenen bir gösteriyle bir kez daha protesto edildi.

Geçtiğimiz hafta sonu PJAK'ın Stockholm'un Norrmalmstorg Meydanı'nda AKP Hükümeti'ni protesto etmesinden sonra dün de Stockholm Demokratik Kürt Toplum Merkezi ve Amara Kürt Kadın Meclisi, Türk devletinin Bakur ve Rojava'ya yönelik saldırılarını protesto etmek için bir yürüyüş ve miting gerçekleştirdi.

Saat 12.00 sularında Stockholm'un Humlegården Parkı'nda bir araya gelen dört parçadan Kürdistanlılar, ellerinde “Kürdistan'da Türk işgalini durdur”, “Hepimiz PKK'liyiz”, “Öcalan'a özgürlük, Kürdistan'a barış” yazılı pankartları açarak il merkezine doğru yürüyüşe geçtiler.

PKK, KCK, PYD, YPG/YPJ, PJAK bayrakları ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın portrelerini taşıyan yüzlerce gösterici, yürüyüş boyunca “Yaşasın Sur, Cizre direnişi”, “Katil devlet hesap verecek”, “PKK halktır, halk burada”, “Katil Erdoğan, iki yüzlü AB”, “Biji Serok Apo” gibi sloganlar attı.

Yol boyunca hoparlörler aracılığıyla eylemlerinin amacını anlatan açıklamalar yapan ve bildiriler dağıtan göstericiler, mitingin yapıldığı Raoul Wallenberg Meydanı'nda da Türk devletini kınayan ve özyönetim direnişlerini selamlayan sloganlar atmayı sürdürdüler.

Amara Kürt Kadın Konseyi'nden Ferah Bozcalı Bakur'daki özyönetim direnişlerinin sahiplenilmesinin önemi üzerinde dururken, Mezopotamya Özgürlük Partisi adına konuşan Yaşar Küçükaslan, Asuri-Süryani-Keldani Halklarının özyönetim direnişlerini desteklediklerini ve desteklemeye devam edeceklerini söyledi.

Gösteri özyönetim direnişlerini destekleyen sloganların atılmasıyla son buldu.

...