Sur'da katledilen Kaçman sloganlarla uğurlandı

Sur'da katledilen Faruk Kaçman, sloganlarla toprağa verildi.

Amed'in Sur ilçesi direnişinde 19 Şubat'ta katledilen ve 20 gün sonra ailesine teslim edilen Faruk Kaçman, Yeniköy Mezarlığı'nda defnedildi. Mezarlık morgundan çıkarılarak omuzlara alınan Kaçman'ın cenazesi defnedileceği yere kadar yürüyüşle götürüldü. Ardından cenaze sloganlar eşliğinde toprağa verildi. 

Cenaze töreninde konuşan MEYA-DER Eşbaşkanı Hasan Pençe, "Her sabah bu halka özgürlük sözü veren kahramanlarımızı defediyoruz. Onlar ki nasıl boyun eğmeyeceklerini söyleyerek ve direnerek ölümsüzleşmişse biz de onların bu sözlerine layık olacağız" diye konuştu. 

HDP Amed İl Eşbaşkanı Ömer Önen ise, uzun zamandır halk üzerinde büyük bir zulüm olduğunu belirterek, "Bu zulme karşı Sur isyanın ateşini yaktı. Bu ateş Newroz'un ve özgürlüğün ateşidir. Sur Dehakların zulmüne karşı direndi ve bunu bahara evirdi. Faruk şahsında bunu başaran çiçeklerimiz oldu. Bu baharda Kawa'nın ateşini Sur yaktı. Sur şehitleri bizim Newroz şehitlerimizdir" şeklinde ko

Evlatları Kaçman'ı uğruna yaşamını yitirdiği Amed'e "Uğurlar olsun şehidimiz" sözleri ve ağıtlarıyla defneden aile ardından taziyeyi kurmak üzere Tarsus'a geri döndü. 
 

...