Sur’da katliam…

Sur'da bir odada mahsur kalan 7 kişiden biri olan Dilber Bozkurt, "Eğer bugünde kepçeler çalışırsa enkazın altında kalacağız. Belki sadece 5 dakikamız kaldı" dedi.

AKP hükümeti tarafından Sur’da başlatılan imha konsepti kapsamında kuşatma ve soykırım saldırılarının 103'üncü gününe girdiği Amed’in Sur ilçesinde, 3 gün önce devlet yetkilileri "operasyon bitti" açıklamasında bulunmuştu. Bugün saat 08.00 itibariyle Gazi Caddesi, Cevatpaşa ve Dabanoğlu mahallelerinin Marangoz, Miras, Süleyman Nazif ileVarol sokaklarında "yasak" kaldırıldı. Ancak 3'ü yaralı toplam 7 kişinin mahsur kaldığı ilçenin "yasaklı" mahallelerinde operasyonlar devam ediyor.

Mahsur kalanlardan biri olan ve telefonla ulaşılan Dilber Bozkurt, yıkılan bir binanın odasında mahsur kaldıklarını vurguladı.

'YIKILMAYAN SADECE KALDIĞIMIZ ODA KALDI‘

Bozkurt, "Dün kaldığımız binanın üzerinde kepçeler çalıştı. Sadece kaldığımız oda kaldı. Başımızı dışarı çıkaramıyoruz. Eğer bugünde kepçeler çalışırsa enkazın altında kalacağız. Şuan bazı yerlerde 40 kişinin cenazesi enkaz altında. Halk cenazeler için ayağa kalkmalıdır" çağrısında bulundu. 

Dün ilçede 8 kişinin katledildiğini belirten Bozkurt, "Eğer bugün bir şeyler yapılmazsa enkaz altında kalacağız. Belki sadece 5 dakikamız kaldı" diye belirtti.