Sur’da yaralı sivillerden haber alınamıyor

Hükümet yetkililerinin ‘operasyon bitti’ açıklamasına rağmen saldırı ve kuşatma girişimleri devam ederken bir oda da mahsur kalan 3'ü yaralı 7 kişiden haber alınamıyor.

7 kişinin bulunduğu evin kepçelerle üzerlerine yıkıldığını babası Kemal Aydemiş'e anlatan Cüneyt Aydemiş'in son sözleri ise "Hakkınızı helal edin" oldu. 

Amed’in Sur ilçesinde sabah saatlerinde bir odada mahsur kalan ve devletin katliam tehdidiyle karşı karşıya kalan 3'ü yaralı 7 kişiden saatlerdir haber alınamıyor. Odada mahsur kalan 7 kişiden biri olan Dilber Bozkurt, telefonla ulaşarak, "Eğer bugünde kepçeler çalışırsa enkazın altında kalacağız. Belki sadece 5 dakikamız kaldı" demesinin üzerine, HDP'li milletvekilleri girişime başladı. Ancak en son saat 09.40'da HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan'a ulaşan Bozkurt, odada mahsur kalanların isimlerini verdikten sonra "Bir şey olduğunda bilginiz olsun bilin ki infaz edilmişler" ifadesini kullandı. 

İNFAZ EDİLME İHTİMALİ ÜZERİNE DURULUYOR 

Devlet yetkilileriyle yapılan görüşmelerde de yaralıların çıkarılması noktasında olumlu bir gelişme yaşanmazken, mahsur kalan sivillerin katledilmiş olabileceği ihtimali üzerine duruluyor. 

AİLELER DİCLE FIRAT KÜLTÜR MERKEZ’İNE AKIN ETTIN

Öte yandan Diyarbakır'ın Sur ilçesinde saldırılar 103'üncü gününde devam ederken enkaz altında kalan ve "Belki 5 dakikamız kaldı" diyen gençlerin aileleri, Dicle Fırat Kültür Merkez'ine akın etti.

Yaklaşık 2 saat önce oğlu Cüneyt Aydemiş'le görüşen babası Kemal Aydemiş, oğlunun kendisine bir banyoda 7 kişi kaldıklarını kepçelerin bulundukları yeri yıktığını söylediğini ifade etti. Oğlunun kendisine son olarak "Hakkınızı helal edin" dediğini ve telefonlarının kapandığını söyleyen baba Kemal, "Sadece oğlum için söylemiyorum. Tüm gençlerimizin için halkımız gelsin gidip gençlerimizi ölü veya diri oradan çıkaralım’’ dedi.

Telefonlarla ailelerle son görüşmelerinin yapan gençler, çok sayıda cenazenin yanı başlarında bulunduğunu söylediklerini aktardı.