TEV-DEM: Halkımız Türkiye'ye karşı başını eğmeyecek!

TEV-DEM, Türkiye'nin Cerablus'u işgal ederek bölge halklarının iradesini ve Rojava Devrimi'ni bitirmek istediğini belirtti. "Türk devleti bir daha Kobanê’ye yönelik vahşetini uygulayamayacaktır" diyen TEV-DEM, direnişi büyütme çağrısında bulundu.

TEV-DEM Yürütme Kurulu, Türk devletinin Rojava'ya dönük işgalci saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Sömürgeci Türk devleti bütün barbarlığıyla sömürgeciliğini geliştirmek istiyor. Türk devletinin amacı Cerablus’ta Kürt, Arap, Süryani ve Türkmen halkının iradesini kırmak ve Kuzey Suriye’deki devrim statüsünü tasfiye etmektir. Türk devleti hiçbir ahlak ve kural tanımadan bunu gerçekleştiriyor. Türk devleti Cerablus'a bağlı EI-Qusave Amerne köylerini işgal ederek, onlarca sivili katletti" denildi.

'HALKIMIZ TÜM İRADESİYLE DİRENECEK'

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

"Sömürgeci Türk devleti bugünde bir kez daha insanlığın gözü önünde Kobanê halkımıza yönelik saldırı düzenlemektedir. Türk devleti ahlaksızca hiçbir kural tanımadan Kobanê topraklarını işgal etmek ve güçlerini yerleştirmek istemektedir. Zaten DAİŞ'in katliam saldırıları işgalci Türk devletinin desteğiyle gerçekleşmişti. Bu insanlık dışı barbarca yaklaşımı tüm dünya bilmektedir. Yine tüm insanlık Kobanê’de fedai bir ruhla onuruna sahip çıkarak şehit düşen Kürt halkını da iyi tanımaktadır. Yüzlerce şehidi, binlerce yaralısıyla AKP-DAİŞ’in belini kırdılar ve DAİŞ çetelerinin ve faşist işgalci Türk devletinin Kobanê’yi işgal etmesine izin vermediler. Tarihi Kobanê direnişi Türk devleti ve DAİŞ çetelerinin barbarlık ve vahşetine karşı insanlık onurunu koruyan bir direniştir. Hiç Kuşku yok ki bundan sonra ne DAİŞ, ne ÖSO ne de onlara saldırılarında besleyen güçler ve işgalci Türk devleti Kobanê topraklarını işgal edemeyecektir. Kadını, yaşlısı, genci yediden yetmişe tüm bireyleriyle direnen Kobanê halkımız bugünden sonra da başını eğmeyecektir. Tüm iradesi ve gücüyle direnecektir.

Her şeyden önce Türkiye’nin işgal etme gibi bir meşruluğu veya bir hakkı bulunmamaktadır. Türk devletinin işgal saldırıları yalnızca Kürt halkına yönelik değil tüm Suriye halklarına yöneliktir. Türk devleti şimdiye kadar girdiği her yere karışıklık, sorun, savaş ve hastalık götürmüş, insanlık adına hiçbir hizmette bulunmamıştır. AKP/Erdoğan’ın Suriye ve Rojava’ya yönelik izlediği siyaset bölgedeki krizi daha da derinleştirmenin ötesine geçmemektedir. Türkiye’nin Suriye topraklarına girmek gibi hiçbir hakkı bulunmamaktadır. Ne uluslararası yasalar, ne ahlak ve ne de kurallar buna müsaade etmemektedir. Bütün dünya bilmelidir ki Türkiye’nin Cerablus’u işgali ve Kobanê’ye saldırıları insanlık düşmanı DAIŞ çetelerinkinden hiçbir farkı yoktur. DAIŞ ve El Nusra'yı büyüten ve besleyen Suriye topraklarından güçlendiren, insanlık dışı uygulamalarını yürüten Türk devletinin ta kendisidir. Paris ve Bürüksel katliamları da bundan farksız değildir. O nedenle Kürt halkının DAIŞ ve Türk devletine karşı direnişi aynı savanda Avrupa’nın ve tüm insanlığın onurunu savunma direnişidir."

DİRENİŞİ BÜYÜTME ÇAĞRISI

TEV-DEM, "Türk devleti bir daha Kobanê’ye yönelik vahşetini uygulayamayacaktır" diyerek, şunları kaydetti:

"Halkımız uluslararası siyasetin Türk devletinin bu saldırılarına karşı sessiz kalmaması çağrısında bulunmakta ve Kürt halkının direnişine destek vermesini istemektedir. Yine Arap, Kürt, Asuri, Süryani, Ermeni ve Türkmen halkalarına çağrımız Türk devletinin işgal saldırılarına karşı seslerini yükseltmeleri ve direniş mücadelelerini daha da yükseltmeleridir.”