Türk devleti cenazenin yıkanması ve taşınmasını engelledi

Adıyaman'da şehit düşen gerillalar için cenaze aracı verilmedi. Türk devlet güçleri, cenazelerin yıkanmasını ve taziyeevi kurulmasını da engelledi.

Adıyaman kırsalında şehit düşen HPG gerillası Zeynel Gözübüyük’ün ailesine, ne cenaze aracının verilmesine ne de cenazenin camide yıkanmasına izin verildi.
Türk ordusunun Adıyaman’ın Koru (Korê) Mahallesi kırsalına yönelik 7 Mayıs’taki hava saldırısında Zeynel Alakuş, Gafari Yorulmaz ve Zeynel Gözübüyük isimli 3 HPG’li şehit düştü.Cenazeler Malatya Adli Tıp Kurumu’na (ATK) kaldırıldı. Alakuş ve Yorulmaz’ın cenazeleri 14 Mayıs’ta aileleri tarafından teslim alındı. İki aileye de cenaze aracı verilmemişti. Alakuş, Adıyaman’ın Dandırmaz (Tolmez) köyünde, Yorulmaz ise kente bağlı Çamyurdu (Gomik) köyünde defnedilmişti. Polis ve askerler, iki cenazenin de yıkanmasını engellemişti.

MEZARLIĞI DA ABLUKAYA ALDILAR

Aynı hava bombardımanında şehit düşen Zeynel Gözübüyük’ün cenazesi ise dün defnedildi. Çocuklarının cenazesini Malatya ATK’den alan ailesine yine belediye tarafından cenaze aracı verilmedi. Aile, bu nedenle çocuklarının cenazesini kendi imkânlarıyla Adıyaman’a bağlı Ahmet Hoca (Malê bava) köyüne getirdi. Cenazenin camide yıkanmasına engel olan Türk askerleri, ablukaya aldıkları mezarlığa aileden başka kimseyi almadı.
Cenaze toprağa verildikten sonra ailenin köyde kurmak istediği taziyeevine de engel olundu.