Türk devletinin tankla vurduğu İdil Belediyesi

İdil’de tüm kentin yıkımını hedefleyen Türk devlet güçlerinin saldırılarında top atışları ile vurulan İdil Belediyesi’nin fotoğraflarına ulaşıldı. Fotoğraflarda belediye bahçesi ve binanın tahrip olduğu ve kullanılamaz hale geldiği görülüyor.

...

Şırnak’ın İdil ilçesinde sıkıyönetim saldırıları 21’inci gününe girdi. Adete tüm kentin yıkımını hedefleyen Türk devlet güçlerinin saldırılarında top atışları ile vurulan İdil Belediyesi’nin fotoğraflarına ulaşıldı.

Fotoğraflarda Yenimahalle Alanya Caddesi üzerinde bulunan belediye binası ve bahçesinin tamamen tahrip olduğu ve kullanılamaz hale geldiği görülüyor

. Öte yandan sabah saatlerinden bu yana kentte devlet güçlerinin Turgut Özal Mahallesi’ne yaptığı saldırılara YPS savaşçıları tarafından karşılık verilmesi üzerine başlayan çatışmaların sürdüğü öğrenildi.

Turgut Özal Mahallesi’ne yönelik saldırılarda dün yaşamını yitiren 10 kişinin cenazesi ve Dirsekli köyü ile Kuyulu köyü arasında devlet güçlerinin saldırılarında yaşamını yitiren ve kimlikleri öğrenilemeyen 3 kişinin cenazesi İdil Devlet Hastanesi’ne kaldırılmıştı.

Cenazelerin otopsi işlemleri için Mardin’e götürülmesi bekleniyor.

Kentte bulunan HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encu’dan alınan bilgiye göre ise devlet güçlerinin 21 gündür devam eden saldırılarında 34 kişi yaşamını yitirdi.