GÖRÜNTÜLÜ

Türk savaş uçakları Kandil’in köylerini bombaladı

Türk savaş uçakları dün gece Kandil bölgesinde yine sivil yerleşim alanlarını hedef aldı. Yapılan hava saldırısında Lewce ve Bukrîskan köylerinde maddi hasar meydana geldi.

Türk savaş uçakları gece saat 03:00 – 05:00 arası Kandil bölgesine yönelik hava saldırısı gerçekleştirdi. Saldırılarda İHA’lar da (İnsansız Hava Aracı) yer aldı. Bombardımanda Lewce köyü ile Bukrîskan köyleri arasındaki elektirik direkleri ve kabloları ciddi hasar görürken, doğada da tahribatlar oluştu. Elektirik direklerinde yaşanan hasardan dolayı köye şimdilik elektirik verilemiyor.

İki saat aralıksız devam eden hava saldırılarında Kalatuka ve Suredê köylerinin çevreleride bombalandı.

Türk savaş uçakları daha önce de aynı bölgedeki Zergele, Lewce, Enzê köylerini bombalamış ve çok sayıda sivilin yaşamını yitirmesine yol açmıştı.

Saldırıdan sonra olay bölgesine giden ANF muhabirleri,  hava saldırısında da doğada yaşanan ciddi tahribatlara tanık oldu. Atılan bombalardan dolayı birçok ağaç yanarak kül oldu. Köylülerin bahçeleri de bombardımandan dolayı zarar gördü. Ayrıca atılan kazan ve roket parçaları halkın işlek olarak kullandığı caddeye kadar savruldu. 

...