Van'da polislerden hasta tutsaklara: Bir iğnelik işiniz var!

Van Bölge ve Araştırma Hastanesi’nin çeşitli bölümlerine sivil polislerin yerleştirildiği ve bu polislerin siyasi tutsakları "Bir iğnelik işiniz var" diyerek tehdit ettiği ortaya çıktı.

Günde ortalama 15 bin hastanın giriş yaptığı Van Bölge ve Araştırma Hastanesi'nde bir süredir tuhaf gelişmeler dikkati çekiyor. Özellikle son 6 ayda yönetim kademesi tamamen değiştirilen hastanede son zamanlarda birçok sivil polisin doktor ve ya da sağlık memuru adı altında hastanede görev yaptığı belirtiliyor.

PSİKOLOJİK BASKI VE TEHDİT

Van F Tipi Cezaevinde kalan bazı siyasi tutsakların hastanede yaşadıklarını anlatan tutsak yakınları, Kulak Burun Boğaz Polikliniğine, Teknik Sekreter ve Danışmanlığa sivil polislerin konulduğunu söyledi.

Polislerin sivil halka psikolojik baskı yaparken özellikle cezaevinden gelen hasta tutsakları tehdit ettiği ifade edildi.

'CEZAEVİNDE ÖLMESEN DE...'

İsmini vermek istemeyen bir hasta yakını, Bölge Hastanesinde cezaevinden getirilen hasta tutsakların "Cezaevinde ölmesen de burada bir iğnelik işiniz var" diyerek tehdit edildiğini aktardı. 

Siyasi tutsaklar ve hastane görevlileri arasında yaşanan tartışma sırasında hasta tutsakların darp edildiği de öğrenildi.