Viranşehir kaymakamı gerilla taziyesine katılan 36 kişiyi işten çıkardı

AKP ve Kürdistan'daki tezahürü olan mülki amirleri, Viranşehir'deki çadır kentte çalışan 36 taşeron işçiyi, Kürdistan Özgürlük Mücadelesi'nde yaşamını yitiren bir gerillanın taziyesine katılmalarını gerekçe göstererek işten çıkardı.

Her fırsatta Kürt düşmanlığını ortaya koyan AKP ve Kürdistan'daki tezahürü olan mülki amirleri, Viranşehir'deki çadır kentte çalışan 36 taşeron işçiyi, Kürdistan Özgürlük Mücadelesi'nde yaşamını yitiren bir gerillanın taziyesine katılmalarını gerekçe göstererek işten çıkardı.

AKP ve Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kürt düşmanlığı ekseninde yürüttükleri politika ve verdikleri talimatlar ile gün geçmiyor ki yeni bir olay yaşanmasın. Kürdistan kentlerindeki devletin mülki amirleri de bu kapsamda Kürtlere dönük tahammülsüzlüklerine her geçen gün yeni bir şey ekliyor. 

Urfa Viranşehir'de ilçe kaymakamlığı bünyesinde faaliyet yürüten çadır kentte çalışan 36 taşeron işçi, Kürdistan Özgürlük Mücadelesi'nde yaşamını yitiren bir gerillanın taziyesine katıldıkları gerekçesiyle kaymakamlığın talimatıyla işten çıkarıldı.

KAYMAKAMDAN TAZİYE TAHAMMÜLSÜZLÜĞÜ

Olay geçtiğimiz günlerde Ceylanpınar'da çadır kent çalışanlarının mesai arkadaşları olan bir kişinin yaşamını yitiren kardeşinin taziyesine katılması üzerine gelişti. Bunun üzerine Viranşehir Kaymakamı Huzeyfe Citer, aynı zamanda çadır kent çalışanı olan ve kardeşini Kürdistan Özgürlük Mücadelesi'nde kaybeden taşeron işçi ile beraber toplam 36 çalışanın işine son verdi. 

İşten atılma gerekçesi olarak taşeron işçilere aktarılan taziyeye katılım gösterilirken, işçiler taziyeye katılmalarının ertesi günü çadır kente alınmayarak durumu öğrendi. İşçilere ay içerisinde yapılması gereken ödemeleri ise aynı gerekçeyle yapılmadı.

İşten çıkarılan taşeron işçiler, kaymakamın tutumunu Kürt düşmanlığı olarak değerlendirerek, AKP iktidarının değerlere sahip çıkılmasının önüne geçemeyeceğini vurguladı. 

Çoğunluğu özel güvenlik olarak çadır kentte görev yapan işçiler, işten çıkarılmalarının arkasında Kürt halkının mücadelesine karşı duyulan rahatsızlık ve yerlerine AKP'lilerin yerlerine geçirilme istemi olduğunu dile getirdi. 

...