YJA Star gerillalarından Şkêr karakoluna ağır silahlarla eylem

HPG gerillaları Hakkari’nin Çukurca ilçesi sınır hattında bulunan Şkêr karakoluna yönelik YJA Star gerillaları ağır silahlarla bir eylem gerçekleştirdi.

HPG gerillaları Hakkari’nin Çukurca ilçesi sınır hattında bulunan Şkêr karakoluna yönelik YJA Star gerillaları ağır silahlarla bir eylem gerçekleştirdi. Ölü ve yaralı asker sayısının tespit edilemediği eylemde karakol binasında hasar meydana geldi.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM), 6 Mart günü saat 14:30’da YJA Star gerillalarının Hakkari’nin Çukurca ilçesi sınır hattında bulunan Şkêr karakoluna yönelik bir eylem düzenlediğini kaydetti. Eylemde ölü ve yaralı asker sayısının tespit edilemediğini, ayrıca karakol binasında hasarın meydana geldiğini de vurgulayan HPG BİM açıklamasında şunları belirtti: “Eylemden sonra saat 17.30'da Şkêr karakolu; Latê Kewa, Ditaza köyü, Nerwa köyü, Cehennem tepesi, Sirtê Kovî, Çiyayê Reş ve Şehit Rubar tepesini obüs ve havanlarla bombalamıştır.

YOL ÇALIŞMASI BAŞLATMAK İSTEYEN ASKERLERE EYLEM

6 Mart günü saat 11.30'da Metina alanı sınır hattında bulunan Seyidan ve Omeryan tepelerinden zırhlı araçlarla karakol yapımı için TC ordusu yol çalışması başlatmak istemiştir. Bu esnada toplanan askere yönelik gerilla güçlerimiz ağır silahlarla etkili bir şekilde vurmuştur. Gerçekleştirilen bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı netleştirilememiştir. Başlatılan yol çalışması da durdurulmuştur. Eylem sonrasında Elemun karakolu; saat 15.00'te eylem alanını obüs, havan ve tanklarla bombalamıştır.

AMED-BİNGÖL YOLUNDA KİMLİK KONTROLÜ YAPILDI

4 Mart günü saat 16.00 - 18.00 arasında Amed - Bingöl yolu üzerinde bulunan Hêdik köyü alanında gerilla güçlerimiz yol kontrolleri gerçekleştirmiştir. Kimlik kontrolü yapan güçlerimiz, süreç hakkında da halka bilgilendirmelerde bulunmuştur. Eylem sonrasında alanda bulunan Bılbılık karakolu çevresini obüs ve havanlarla rastgele bombalamıştır.

TÜRK ORDUSU GERİLLA ALANLARINI BOMBALADI

6 Mart günü saat 07.00 - 08.00 arasında Hakkari'nin Çukurca ilçesine bağlı Eriş karakolu; Zap bölgesine bağlı Xeregol tepesini, saat 11.30 - 13.00 arasında Bilican karakolu; Erbiş köyünü obüs ve havanlarla bombalamıştır.

6 Mart günü saat 19.00 - 21.00 arasında Şırnak'ın Uludere ilçesi sınırında bulunan Tepê Çete, Tepê Maymun ve Tepê Vacip karakolları; Heftanin alanına bağlı Girê Nêrîya, Derîyê Dawetîya, Kêlik, Şehit Şêxmus tepesi ve Şehit Merwan tepesini obüs, havan ve tanklarla bombalamıştır.

6 Mart günü saat 11.00 - 15.00 arasında Şırnak'ın Uludere ilçesi sınırında bulunan Elemun karakolu; Metina alanına bağlı Şehit Dilber alanını havanlarla bombalamıştır.

GERİLLA ALANLARINDA KEŞİF UÇUŞLARI

6 - 7 Mart günleri saat 19.00 - 02.00 arasında Metina alanı, saat 14.00 - 03.00 arasında Zap bölgesi üzerinde insansız hava araçları keşif uçuşları gerçekleştirmiştir. 6 Mart günü saat 12.30 - 13.30 arasında Zap bölgesi üzerinde savaş uçaklarının hareketliliği yaşanmıştır.”