YNK'li Abdullah: AKP'nin çabaları boşuna; PKK'ye karşı savaşmayız

Türk devletinin, Kuzey Kürdistan'da yaptığı katliamlar için kendilerinden yardımda bulunmasına tepki gösteren YNK Milletvekili Abdullar, "Bu hayali boşa çıkaracağız" dedi.

YNK Milletvekili Zana Abdurrahman Abdullah, Türk devletinin Kuzey Kürdistan'daki soykırımcı saldırıları için kendilerinden destek istemesine ilişkin değerlendirmede bulundu.

Türk devletinin bu yönlü çabalarını “beyhude çabalar” olarak ele alan Abdullah, hiçbir devletle Kürtlerin aleyhine ilişki kurmayacaklarını belirtti. Başur ile Rojava arasındaki Sêmalka sınır kapısının da halen kapalı tutulmasına tepki gösteren Abdullah, hükümetin bu konuda bir kararının olmadığını söyleyerek, "Bu KDP’nin kendi keyfi tutumudur. KDP bu tutumundan da bir an önce vazgeçmelidir" dedi.

'BİR DAHA KARDEŞ KAVGASINA GİRMEYECEĞİZ'

Türk devletinin yanında yer alıp PKK’ye, Kuzey Kürdistan halkına karşı kesinlikle savaşmayacaklarını söyleyen Abdullah, Bakur, Rojava, Rojhilat'ta özgürlük için mücadelesi yürüten Kürtlerin yanında almaya devam edeceklerini, devletlerin oyununa gelmeyeceklerini kaydetti.

Türk devletinin ya da başka devletlerin kendilerinden değişik Kürt örgütlerine karşı savaşma taleplerinin her zaman olabileceğine dikkati çeken Abdullah, şöyle devam etti:

"Ancak bunlar beyhude çabalardır. Biz bölge devletleriyle, komşu devletlerle ilişkileniriz ancak bu Kürtlerin çıkarlarına zarar veren, Kürtler arası savaş çıkarmaya dönük bir ilişkilenme olmaz. Bu ilişkiler ancak söz konusu devletlerde bulunan Kürtler için iyi olduğu sürece olur, o devletlerin çıkarlarına hizmet eden bir ilişki durumumuz olmaz."

'KİMSE ÇATIŞMA HAYALİ KURMASIN'

Uzun zamandır PKK ile oldukça iyi ilişkilerinin bulunduğunu, fakat Türk devletiyle de ilişkilerinin olabileceğini belirten Abdullah, “Türk devletiyle Kuzey Kürtlerinin zararına olacak hiçbir ilişkiyi kabul etmeyeceğiz. Bizim bu konuda siyasetimiz oldukça açık ve nettir. Biz Kuzey'de şehit edilen halkımızın kanı üzerinden bir ilişkilenmeyi kesinlikle kabul etmeyiz. Kimsenin de bunu bizden talep etme hakkı yoktur" diye konuştu.

Bölgedeki tüm devletlerin Kürtler arasında bir savaşı her zaman çıkarmak isteyeceklerine vurgu yapan Abdullah, şunları söyledi: “Maalesef geçmişte Kürt örgütleri olarak bunu yaşadık. Hem Güneyli örgütler olarak kendi aramızda hem de Kuzey'deki örgütlerle aramızda savaşlar oldu. Ama bu her açıdan halkımıza zarar verdi. Artık kimse Kürtler arasında böyle bir savaş, çatışma hayali kurmasın. Çünkü biz kesinlikle buna gelmeyeceğiz."

'SÊMALKA KAPISI DERHAL AÇILMALI'

Başur ile Rojava sınır kapısının halen kapalı tutulmasına da tepki gösteren Abdullah, bundan da KDP’yi sorumlu tuttu ve kapının zaman geçirilmeden açılması gerektiğini söyledi. Abdullah, kapının kapatılmasına ilişkin kararın KDP tarafından alındığını kaydederken, "Ancak kapının bir an önce açılması için de KDP’den talepte bulunduk. Bunun yanlış bir şey olduğunu defalarca söyledik" diye ekledi.

Kapının kapatılmasının Rojava’daki halka büyük zarar verdiğini ifade eden Abdullah, Rojava Kürtlerine büyük zarar veren bu karardan bir an önce vazgeçilmesini istedi.

YNK Milletvekili Zana Abdurrahman Abdullah, son olarak şunları kaydetti: "Sêmalka sınır kapısını kapatmak ya da başka şekilde ambargo uygulamak bir yana Rojava’da yürütülen mücadeleye, ilan edilen federasyona sonuna kadar destek vermek, arka çıkmak gerekir. Kadı ki Sêmalka kapısının kapatılması bir hükümet kararı değil. Zaten mevcut durumda hükümet işlemiyor ve kapının kapatılması da tamamen KDP’nin aldığı bir karardır. Umarım bir an önce kapı açılır ve Rojava halkına gerekli yardımlar yapılır.”