YNK Politbüro: ‘Karar Merkezi’ oluşumunun meşruluğu yoktur

YNK Politbürosu, dün ilan “Karar Merkezi” adlı oluşumun parti açısından karar bağlayıcılığının olmadığı ve yaşanan durumun kaygı verici olduğunu belirtti.

YNK Genel Sekreter yardımcıları Berhem Salih ve Kosret Resul’un da aralarında bulunduğu YNK içindeki bir grubun ‘Karar Merkezi’ adıyla bir oluşum oluşturduklarını dün açıklamaları üzerine bugün Hêro İbrahim Ehmed, Mele Baxtiyar’ın da aralarında buluğu Politbüro üyelerinin çoğu bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptı.

Celal Talabani’nin evinde gerçekleştirilen toplantı ardından yapılan açıklamada ilan edilen söz konusu ‘Karar Merkezi’nin parti açısından bağlayıcılığının olmadığı ve yaşanan durumun kaygı verici olduğu belirtildi.

Dün akşam genel başkan Celal Talabi’nin ülkeye dönüşü ve peşmergenin kahramanca savaşarak ülkeyi savunduğu bir zamanda böyle bir açıklama geldiği belirtilen açıklamada, “Ayrıca derin bir ekonomik krizi yaşadığımız, tehlikeli senaryoların devrede olduğu bir zamanda maalesef yönetimden bazı arkadaşlarımız toplanarak ‘karar merkezi’ adıyla bir organ kurduklarını duyurdular. Kuşkusuz bu durum kaygı vericidir.

Biz de halkımızı ve siyasi tarafları partimizin resmi tutumundan haberdar etmek amacıyla Politbüro üyelerinin çoğunluğunun hazır olduğu bir toplantı gerçekleştirdik. Toplantıya katılan tüm Politbüro üyelerimizin ortak kararını kamuoyuyla paylaşıyoruz.

Birincisi: İlan edilecek her hangi bir kurum ya da organ eğer parti iç tüzüğüne uygun değilse kesinlikle meşruiyeti yoktur.

İkincisi: Bu kadar hassas olan bu konuda YNK Politbürsunda kesinlikle söz konusu edilmemiştir. Aynı şekilde parti meclisinin de onayı alınmamıştır. Toplanarak böyle bir karara gidilmesinden de hiçbir şekilde söz edilmemiştir.

Onun için YNK tüzüğüne uygun olarak olağan toplantımızı yapacağımızı duyuruyoruz. Yapacağımız toplantıdan sonra da konuya ilişkin YNK’nin resmi görüşünü kamuoyuyla paylaşacağız.

Umuyoruz ki yönetimdeki tüm arkadaşlarımızı çözüm yolunu esas alırlar. YNK’nin başarılı olacağına inanıyoruz. Demokrasi ve adalet mücadelemiz devam edecektir. Celal Talabani’nin belirttiği gibi, Seffin dağı ortadan kalksa da YNK hiçbir zaman ortadan kalkmayacaktır.”