YPG: 5 çete öldürüldü

YPG, 10 Nisan’da Şebab, Muselles ve Eşrefiye bölgelerinden Şêx Meqsud mahallesine sızma girişiminde bulunan 5 çetenin öldürüldüğünü bildirdi.

YPG Basın Merkezi, Lîwaa Sultan Murad, Ehrar El-Şam, 16. Fırka, Lîwaa El-Fetih, Festeqim Kema Emert Topluluğu, 13. Alay, Firqa El Şemaliye ve Nûreddîn Zenkî Taburu çetelerinin Halep’in Şêx Meqsud mahallesine yönelik düzenlediği ortak saldırıların  devam ettiğini belirtti.

YPG açıklamasında şunlara yer verildi:

“10 Nisan günü çete grupları Seken Şebab, Muselles ve Eşrefiye bölgelerinden Şêx Meqsud mahallesine sızma girişiminde bulunmuştur. Güçlerimizin sert karşılık verdiği saldırıların tümü püskürtülmüştür. Çıkan çatışmalarda tespit edilebilen Eşrefiye bölgesinde 2 çete üyesi öldürülmüştür.

Çete grupları gece saatlerinde de Seken Şebab ve Eşrefiye bölgelerinden yeni saldırılar düzenlemiştir. Bu saldırılar da güçlerimizin müdahalesiyle boşa çıkarılmıştır. Tespit edilebilen Seken Şebab alanında yaşanan çatışmalarda 2, Eşrefiye’de çıkan çatışmada ise 1 çete öldürülmüştür.”

Açıklamanın devamında, ‘’10 Nisan günü 09.30 ile 11.00 saatleri arasında DAIŞ çetelerinin Aşağı Cerablus’taki mevziilerinden Kobanê’nin güneybatısında bulunan Şêxler kasabasına yönelik ağır silahlarla bir saldırı düzenlediği belirtildi.

YPG açıklamasının sonunda, “10 Nisan günü saat 07.00’da DAIŞ çeteleri Şedad kasabasının güneyinde bulunan Elwa köyüne yönelik havan toplarıyla bir saldırı düzenlemiştir” denildi.