YPG: Şêx Meqsud’ta 11 çete öldürüldü

YPG/YPJ savaşçıları ile çeteler arasında Halep'in Şêx Meqsud Mahallesi’nde yaşanan çatışmalarda 11 çete öldürüldü.

YPG Basın Merkezi,  Lîwaa Sultan Murad, Ehrar El-Şam, 16. Fırka, Lîwaa El-Fetih, Festeqim Kema Emert Topluluğu, 13. Alay, Firqa El Şemaliye ve Nûreddîn Zenkî Taburu çetelerinin Halep'in Şêx Meqsud mahallesine yönelik düzenlediği ortak saldırıların devam ettiğini belirtti.

YPG açıklamasında, “Çete grupları 12 Nisan gecesi Şêx Meqsud mahallesine yönelik havan ve cehennem toplarıyla yoğun bombardıman düzenlemiştir. Eş zamanlı olarak Seken Şebab ve Muselles bölgelerinden mahalleye girmeye çalışan çete grupları ile güçlerimiz arasında şiddetli çatışmalar yaşanmıştır. Bu çatışmalarda tespit edilebilen 11 çete üyesi öldürülmüştür” denildi.

Türk ordusunun Rojava sınır hattı üzerindeki saldırılarının devam ettiğini kaydeden YPG, “Bu saldırılar kapsamında 12 Nisan günü Türk ordusu Girê Spî'nin batısında bulunan ve ağırlıklı olarak Arap halkımızın yaşadığı Susik köyüne yönelik bir saldırı düzenlemiştir. Tarlalarında çalışan sivil yurttaşların hedef alındığı saldırıda 1 sivil yurttaş yaşamını yitirmiştir” dedi