YPG: Türk ordusu 7 defa mevzilerimize saldırdı

YPG’nin verdiği bilgilere göre, Türk ordusu Şubat ayında 7 defa YPG mevzilerine saldırdı. Türk ordusu sivil yerleşim alanlarını da hedef aldı ve 2 sivil katledildi.

YPG Basın Merkezi, Şubat ayı savaş bilançosunu açıkladı. 

YPG, çatışmalarda 171 çetenin öldürüldüğünü, 89 YPG savaşçısının ise yaşamını yitirdiğini duyurdu.

YPG’nın açıkladığı Şubat ayı savaş bilançosunda Türk ordusunun saldırıları ve çetelerle yaşanan çatışmalara ilişkin bilgi verildi.

Buna göre: Türk ordusu 7 defa YPG mevzilerine saldırdı. Saldırılarda siviller de hedef alındı ve 2 sivil yaşamını yitirdi.

YPG Basın Merkezi, Şubat ayında 171 çetenin öldürüldüğünü, 89 YPG savaşçısının ise yaşamını yitirdiğini duyurdu.

171 ÇETE ÖLDÜRÜLDÜ

YPG’nin Şubat ayı bilançosunda paylaştığı bilgiler şöyle:

YPG’nin gerçekleştirdiği eylem ve operasyonlar: 20

Eylem ve Operasyonlarda girilen temas ve çatışma: 35

Çetelerin araçlarla gerçekleştirdiği intihar saldırısı: 6

Öldürülen çete sayısı: 171

Ölü ele geçen çete sayısı: 25

Sonucu belli olmayan saldırı eylemi-operasyon ve temas- çatışmalar: 17

Çetelere ait kullanılamaz hale getirilen araç ve silahlar ise şu şekilde sıralandı:

4 adet doçka 14,5 mm, 5 adet araca monta edilen doçka, 7 adet askeri araç, 3 adet patlayıcı yüklü araç, 3 adet tank, 1 adet BMB (Panzer), 3 adet küçük keşif uçağı,      1 adet 37 mm doçka,

Ele geçen askeri araç ve silahlar ise, 2400 adet mermî, 60 adet rext ve 52 adet jarjorüyle beraber 21 kalaşnikov silahı, 4 adet  roketiyle beraber 2 adet  B-7 (RPG Roketatar), 2 adet suikast silahı Bruno, 1 adet suikast silahı Zagros, 5 adet çifte, 3 tabanca, 2 adet doçka 12,5 mm, 15 güllesiyle beraber 4 adet cehennem topu, 43 adet el bombası, 12 adet telsiz, 1 adet dürbün, 10 adet gaz maskesi, çok sayıda askeri ve sağlık malzemesi

89 SAVAŞÇI YAŞAMINI YİTİRDİ

YPG Şubat ayı boyunca 89 savaşçının yaşamını yitirdiğini, ancak Bilançoda “Şehitlerimiz” başlığı altında verilen rakamlar dışındaki kalemlere QSD bünyesindeki operasyon ve çatışma sonuçlarının dahil olmadığını kaydetti.

TÜRK ORDUSUNUN SALDIRILARI

YPG Basın Merkezi tarafından açıklanan bilançoda, Türk devletinin saldırılarına ilişkin de bilgi verildi. YPG; “Türk ordusu 7 defa ağır silahlarla sınır mevzilerimizi ve siviller hedef almıştır. Bu saldırılar sonucunda 2 sivil şehit edilmiştir” denildi.