YPG: Türk ordusu ve DAİŞ çetelerinin saldırıları sürüyor

YPG Basın Merkezi Türk ordusu ve DAİŞ çetelerinin Kuzey Suriye Demokratik Federalizm topraklarına saldırılarının sürdüğünü kaydetti.

Yazılı bir açıklama yapan YPG Basın Merkezi, Türk ordusu ve DAIŞ çetelerinin saldırılarının devam ettiğini belirtti.

Türk ordusunun Kuzey Suriye Demokratik Federalizm topraklarına karşı saldırılarının devam ettiğini kaydeden YPG Basın Merkezi, “Türk ordusu 2 Eylül’de Kobanê’nin batısında yer alan Tilseriyê köyüne ağır silahlarla saldırmıştır.

Türk ordusu 3 Eylül’de Kobanê’nin batısında yer alan Koran ve Selim köyülerine ağır silahlarla saldırmıştır” dedi.

DAİŞ ÇETELERİ İLE ÇATIŞMA

DAİŞ çetelerinin 3 Eylül günü saat 04.00’da Tişrin Barajı’nın güneydoğusundaki Til Osman ve Şemseddînyê köyüne dönük yoğun saldırılar gerçekleştirdiğini de vurgulayan YPG Basın Merkezi açıklamasına şöyle devam etti: “Güçlerimizin saldırılara cevap vermesi üzerine başlayan şiddetli çatışmalar, öğleden sonrasına kadar devam etti, saldırılar kırıldı.

Yaşanan çatışmalar sonucunda bir doçka monteli araç imha edildi. Netleştirilebilen 15 çete öldürüldü ve 2 çete sağ yakalandı.

Burada yapılan arama tarama faaliyetleri sonucunda 10 çete cenazesi, 8 kalaşnikov ile 6 raxtı ve 18 şarjörü, 2 BKC silahı ve  2 çanta mermisi, 1 RPG roketatar ve 5 roketi, 1 telsiz ve 10 el bombası ele geçirildi.

DAIŞ çeteleri aynı gece Qadriyê köyü yakınlarında güçlerimizin geçiş güzergahı üzerine mayın döşemek istemişlerdir. Güçlerimizin müdahalesi sonuncu bu çetelerden biri yaralanmış, diğerleri de kaçarak bölgeyi terk etmişlerdir.

3 Eylül saat 12:30’da DAIŞ çeteleri Şedadê’ye bağlı Malha ve Mekmen köyleri arasındaki bölgeye havanlarla saldırmıştır.”