GÖRÜNTÜLÜ

YPJ Savaşçıları: Şêx Meqsud’da halklar mozaiği hedef alınıyor

YPJ savaşçıları Nujin Derîk ve Rengin Cudî, Suriye Ulusal Koalisyonu (SUK) ve ENKS çetelerinin Şêx Meqsud mahallesine yönelik saldırılarının Türk devleti ve Barzani ve KDP’nin organize ettiğini söyledi.

YPJ savaşçıları Nujin Derîk ve Rengin Cudî, Suriye Ulusal Koalisyonu (SUK) ve ENKS çetelerinin Şêx Meqsud mahallesine yönelik saldırılarının Türk devleti ve Barzani ve KDP’nin organize ettiğini söyledi.

YPJ savaşçıları Nujin Derîk ve Rengin Cudî, Suriye Ulusal Koalisyonu (SUK) ve ENKS çetelerinin Şêx Meqsud mahallesine yönelik saldırılarında kimyasal silahlar kullandığını ve gerçekleştirilen saldırılar sonucu onlarca sivilin hayatını kaybettiğini, yüzlercesinin ise yaralandığını kaydetti.

YPJ savaşçıları Nujin Derîk ve Rengin Cudî, Halep’in Şêx Meqsud mahallesine yönelik saldırılara dair Tışrin Cephesinde ANF’ye değerlendirmelerde bulundu.

ŞÊX MEQSUD MAHALLESİNDE HALKLAR MOZAİĞİ HEDEF ALINIYOR

YPJ savaşçısı Nujîn Derîk Halep’e bağlı Şêx Meqsud mahallesine yönelik son dönemlerde çok yönlü ve ağır saldırılar gerçekleştirildiğini, Şêx Meqsud’un her ne kadar Kürt mahallesi olarak biliniyor olsa da esas olarak halklar mozaiği olduğunu ifade etti.

Şêx Meqsud mahallesinde sadece Kürtlerin değil, Ermenilerin, Süryanilerin yaşamadığını farklı halk ve inanç topluluklarının da yaşadığını dile getiren Derîk, Suriye savaşının başından bu yana Şêx Meqsud mahallesine Suriye’nin diğer kentlerinden ve Halep’in birçok yerinden göçmen geldiğini, Şêx Meqsud halkının da gelen tüm göçmenlere kucak açtığını belirtti.

YPJ savaşçısı Nujîn Derîk, SUK ve ENKS çetelerinin aslında tüm bu gerçekliği yok etmek istediğini bunun için de bugün tüm savaş kurallarını alt üst edercesine Şêx Meqsud’da halklara saldırdıklarını vurguladı.

Derîk, SUK ve ENKS çetelerinin saldırılarının ABD ve Rusya arasında varılan ateşkes anlaşmasının daha ilk dakikalarında başladığını ve bugünde yoğunlaşarak devam ettiğini ifade etti.

Ateşkesin her iki muhatabı olan ABD ve Rusya’nın hala da Şêx Meqsud’da halkları hedef alan saldırılar karşısında sessiz kaldığını belirten Derîk, Şêx Meqsud mahallesinin tüm dünya için bir turnusol olduğunu söyledi.

“ABD ve Rusya, Şêx Meqsud mahallesinde halklara karşı yürütülen insanlık dışı saldırılar karşısında sessizliğini koruyarak aslında Suriye’de çözüm istemediğini ortaya koyuyor” diyen Derîk, mevcut saldırganlığın her iki ülkenin de çıkarları ile örtüşmediği için sessiz kalındığını vurguladı.

ABD, Rusya, Suudi Arabistan, Katar ve Türk devletinin Şêx Meqsud mahallesinde Kürt halkı şahsında tüm halklara teslimiyeti dayattığını söyleyen YPJ savaşçısı Nujîn Derîk, Kürt halkının yiğit genç kadınları ve erkeklerinin teslimiyeti değil, direnişi seçtiğini de sözlerine ekledi.

YPJ savaşçısı Nujîn Derîk, Şêx Meqsud mahallesinde yaşayan halkın ise Şêx Meqsud’u boşaltmak istemediğini ve bütün imkansızlıklara kuşatma ve ambargoya rağmen bir adım dahi geri atmadığını da belirtti.

Kürt halkı başta olmak üzere tüm halklara Şêx Meqsud halkını yalnız bırakmama çağrısı yapan Derîk, serhildanlar ile desteklemeye çağırırken, Rojava ve tüm Suriye gençliğini de QSD saflarına katılmaları ve mevcut barbar saldırganlığı durdurma çağrısında bulundu.

‘ŞÊX MEQSUD MAHALLESİNE YÖNELİK SALDIRILARI TÜRK DEVLETİ ORGANİZE EDİYOR’

YPJ savaşçısı Rengin Cudî ise Halep’in Şêx Meqsud’da Kürt halkına yönelik ahlak dışı bir savaş yürütüldüğünü, Şêx Meqsud’un bu barbar saldırıları da organizasyonun Türk devleti tarafından yapıldığını bunu tutukladıkları çete üyelerinin itiraflarının da doğruladığını söyledi.

SUK ve ENKS çetelerinin Şêx Meqsud mahallesine yönelik katliam saldırılarını son günlerde yoğunlaştırdığını söyleyen YPJ savaşçısı Rengin Cudî, çetelerin saldırıları sonucu onlarca sivil insanın hayatını kaybettiğini, yüzlercesinin de yaralandığını hatırlattı.

Cudî, Şêx Meqsud mahallesine yönelik Suriye savaşının başından bu yana ağır saldırılar gerçekleştirildiğini, ancak Kürt halkının saldırılar karşısında YPG/YPJ ile daha fazla bütünleştiğini ifade etti.

“Saldırılar ne kadar yoğun olursa olsun hiç bir güç örgütlü bir halkı yenemez, teslim alamaz. Hele hele bu halk örgütü ile bütünleşmiş ise hiç teslim alamaz, boyun eğdiremez” diyen Cudî, karşılarında savaşan çete gruplarına ‘bizimle savaşmayın’ demediklerini, ‘ahlaklı savaşın’ dediklerini söyledi.

YPJ savaşçısı Rengin Cudî “Biz düşmanın da ahlaklısını isteriz. Ama görüyoruz ki ahlaktan nasibini almamış bir düşmanla karşı karşıyayız. Bu gerçeği görüyor ve buna göre tutum almaya çalışıyoruz” dedi.

Şêx Meqsud mahallesinde kadın ve çocuklar katliamlardan geçirildiğini. 3 – 5 çetenin bir araya gelerek ve kendisini bir güç olarak tanımladığını söyleyen YPJ savaşçısı Rengin Cudî, bu çetelerin ilk icraatlarının da kadın ve çocukları katletmek olduğunu belirtti.

HALKA ÇAĞRI: ŞÊX MEQSUD HALKINA SESLENİŞ...

YPJ savaşçısı Rengin Cudî, başta Kürt halkı olmak üzere tüm halklara Şêx Meqsud mahallesinde 7’den 70’e direnen halkı yalnız bırakmamaları çağrısında bulunurken Şêx Meqsud halkına da şöyle seslendi: “Biz YPJ savaşçıları olarak Şêx Meqsud halkımızı hiç zaman yalnız bırakmadık, bırakmayacağız. Halkımızın ihtiyaçlarına cevap olabilmek adına daha fazla örgütlenecek ve kanımızın son damlasına kadar direnecek ve kazanacağız. 

Halkımızı bütün insanlık değerlerini alaşağı eden SUK ve ENKS çetelerinin katliam saldırılarına karşı Şam’da, Halep’te, Kobanê’de, Efrîn’de, Cizîr’de nerede olursa olsun koruyacağız. Faşizme geçit vermeyeceğiz!”

...