YPJ/YPG savaşçıları kitlesel törenle uğurlandı

Farklı tarihlerde yaşamını yitiren dört YPG/YPJ savaşçısı Derik’teki Şehit Xebat Şehitliği’nde son yolculuklarına uğurlandı.

Dêrik ve Girkê Legê’den gelen çok sayıda kişi, farklı tarihlerde yaşamını yitiren YPG/YPJ savaşçıları Zûbeyda Zengîn (Rozerîn Azadî), Laleş Tahir (Dildar Mezre), Selahedîn Demir (Kortay Feraşîn) ve Osman Aslan (Rohat Amed)’ın naaşlarını El-Weteni Hastanesi’nden teslim aldı.

Kitle buradan Şehit Xebat Şehitliği’ne doğru harekete geçti. Şehitlikte düzenlenen törende Demokratik Federal Sistemi Kurucu Meclisi Eşbaşkanı Mensur El-Selum ve Cizirê Kantonu Eşbaşkanı yardımcısı Efram İbrahim ve Newroz Kampı sakinleri de hazır bulundu.

Merasim özgürlük savaşçıları anısına bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştirilmesi ile başladı. Merasimde konuşan YPJ komutanlarından Lorin Efrin, merasimde konuşarak şehit ailelerine baş sağlığı diledi. Efrin, konuşmasının içeriğinde işgalci Türk devletine karşı direnen Kobanê halkını selamladı.

Dêrik  TEV-DEM yönetimi Seid Sipan, insanlık düşmanlarının saldırılarına karşı şehitlerin verdiği mücadeleye sadık kalarak direnme sözünü verdi. Cizirê Kantonu Eşbaşkanı yardımcısı Efram İbrahim törenin sonunda bir konuşma yaparak “Bölge halkları ortak yaşama kapı aralayan demokratik ulus felsefesini seçtiler. Düşmanlarımıza karşı direniyoruz ve direnişimizi devam ettireceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından savaşçıların cenazeleri toprağa verildi.

...