YPS: Çetelere karşı direnişimiz devam ediyor

YPS, DAİŞ ve Saray çetelerine karşı yürüttükleri mücadelenin büyük bir direniş temelinde sürdüğünü ifade etti.

YPS Genel Koordinasyonu, YPS birimlerinin ve yurtsever halkının DAİŞ ve Saray çetelerine karşı yürüttüğü mücadelenin büyük bir direniş temelinde devam ettiğini belirtti.

YPS açıklamasında şu ayrıntılara dikkat çekildi:

NUSAYBİN

“10 Nisan günü Ahmet Kaya köprüsü tarafında 1 zırhlı kepçe aracı Koçer mahallesine girmek istediği esnada YPS birimlerimizce roket atarlarla eylem düzenlemiş, yapılan eylemde bu kepçe araç yanarken içindeki 2 PÖH elemanı da ölmüştür.  Bir gün sonra yine aynı yerde 1 kepçe imha edilmiş ve 2 PÖH öldürülmüştür.

11 Nisan günü saat 12.00'de Koçer Mahallesi’nde YPS birimlerimiz ve saray çeteleri arasında yakın mesafeden yaşanan bir çatışma sonucunda 1 özel harekatçı öldürülmüştür.

Genel olarak öz savunma birliklerimizin denetimindeki mahallelere dönük düşmanın yaptığı bombardıman devam etmekte, çatışmaların yoğunluğu sürmektedir. 

SİLOPİ

2016 yılına damgasını vuran ve mücadele perspektifimiz olan direniş ateşi, Kürdistan ilçelerimizden Silopi'de yeniden harlandığında halkımızın yiğit evlatları yine büyük bir kahramanlık örneği duruş sergileyerek direnişi dalga dalga geliştirmişlerdir. Halkımızın onur ve özgürlüğün korunması için seferber olan Kürdistan gençliği ovada, şehirde ve her mahalle de zalim ve vahşi düşmana karşı öz savunma savaşını yükselterek cevap olmuştur. Hebun ve Çavreş arkadaşlarımız, Halkımızın özerk bölgelerinde özgür, eşit, barışçıl ve adil bir sistemle yönetilmesinin en doğal hak olduğuna inanarak, buna bağlı kalarak direnmişlerdir. Değerli arkadaşlarımızın şehadeti, intikam duygularıyla bizleri örgütlü ve yenilmeyen bir direniş gücüne ulaştırmaktadır.

7 Nisan'da Silopi'de şehit düşen 2 YPS üyemizin sicilleri;

Hebun Cudi / Besna Tındık / Anne: Hacer / Baba: Sait / Silopi

Çavreş Mem / İslam Aras / Anne: Ayşe / Baba: Zülfü / Silopi”