YPS’den Nusaybin ve Şırnak açıklaması

Açıklamada, son üç günde yaşanan çatışma ve eylemlerin sonuçları açıklandı. Açıklamada, yaşamını yitiren iki savaşçının kimlik bilgileri de açıklandı.

YPS Genel Koordinasyonu, Nusaybin ve Şırnak’taki çatışmalara ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

Açıklamada, son üç günde yaşanan çatışma ve eylemlerin sonuçları açıklandı. Açıklamada, yaşamını yitiren iki savaşçının kimlik bilgileri de açıklandı.

YPS Genel Koordinasyonu tarafından verilen bilgiler şöyle:

NUSAYBİN:

14 Nisan günü sabah saat 08.00'de 1 kepçe Şehit Gelhat mahallesine girerken vurularak darbelenmiş, yarım saat sonra bu kez 1 tankın müdahalesine karşı yapılan atışlarla tank da darbelenmiştir. Aynı gün saat 12.00'de birimlerimiz 1 kepçe aracını darbelemiş, saat 15.00'te ise 1 drone tipi keşif uçağı düşürülmüştür. 15 Nisan günü 1 kepçe vurularak darbelenmiş, 16 Nisan günü öğle saatlerinde yine mahalleye girmeye çalışan 2 kepçe aracı vurularak darbelenmiştir. 17 Nisan günü ise saat 03.30'da mahalleye girmek isteyen saray çeteleri, bir eve girmek istediği esnada YPS birimlerimizin sabotaj eylemi gerçekleşmiş, bu evde yaşanan patlamada 5 saray çetesi ölmüştür. 18 Nisan günü ise birimlerimiz tarafından hedef alınan 1 saray çetesi öldürülmüştür. Aynı gün saat 02.00'de yapılan atışlar sonrasında 1 saray çetesi daha öldürülmüştür.

17 Nisan günü Koçer mahallesinde 1 tank mahalleye girmek isterken birimlerimiz tarafından yapılan sabotaj eyleminde tank imha olmuştur. Aynı gün yapılan atışlar sonrasında 1 saray çetesi ölürken, aynı gün öğleden sonra saat 1 ila 2 arası Çaxçax yolu üzerinden mahalleye girmek isteyen çetelerin hedef alınması sonucu 1 saray çetesi öldürülmüştür.

13 Nisan günü Şehit Gelhat mahallesinde şehit düşen üyemizin sicili:

Kod: Herekol

Adı: Metin Ak

Baba: Rusul

Anne: Mülkinaz

Doğum Yeri: Bingöl adaklı

ŞIRNAK:

15 Nisan'da Cumhuriyet mahallesinde şehit olan 1 YPS üyemizin ayrıntılı sicili;

Kod: Zana

Adı: Zaman Kılınç

Baba: Abdurrahman

Anne: Sinem

Doğum Yeri: Şırnak