YPS’den Şırnak’ta aynı taktik: Onlarca özel harekatçı öldürüldü

YPS Genel Koordinasyonu, Şırnak’ta 19 Nisan’da 8 katlı bir binaya giren özel harekatçılara yapılan sabotaj eyleminde 30 özel harekatçının daha öldürüldüğü duyurdu.

YPS açıklamasında, 19 Nisan’da yapılan farklı eylemlerde toplam 45 özel harekatçının öldürüldüğünü açıkladı.

YPS, Şırnak ve Gever’deki çatışmalarda yaşamını yitiren 2 savaşçının kimlik bilgilerini de açıkladı.

Yazılı açıklama yapan YPS Genel Koordisnayonu, soykırım ve imha saldırılarına karşı gençlerin kahramanca direndiğini belirtti.

Şırnak’taki eylemlere ilişkin bilgi veren YSP, 15-16 Nisan’da yapılan eylemlerin aynısını 19 Nisan’da da yapıldığını açıkladı. Buna göre, 8 katlı bir binanın enkazında kalan 30 özel harekatçı öldü, 10’ü ise yaralandı.

YPS açıklamasında, Türk devletinin aldığı darbeler neticesinde bombardıman yaptıkları, onlarca evin yandığını ve bir caminin yıkıldığı belirtildi.

ŞIRNAK’TA 19 NİSAN GÜNÜ 45 ÖZEL HAREKATÇI ÖLDÜRÜLDÜ

YPS’nin Şırnak’taki direnişe ilişkin verdiği bilgiler şöyle:

18 Nisan günü Bahçelievler mahallesinde ana cadde üzerinde 1 zırhlı kobra aracı birimlerimiz tarafından vurularak imha edilmiştir.

19 Nisan günü sabaha karşı saat 03.20'de Bahçelievler mahallesi polis evi tarafında bulunan 40 kişilik Polis Özel Harekat grubu 8 katlı bir apartmana girmiştir. Girdiklerinden kısa bir süre sonra birimlerimizce yapılan sabotaj eylemi sonucunda 30 PÖH elemanı ölürken 10 PÖH elemanı da yaralanmıştır. Patlama sonrası bir grup müdahale için geldiği sırada birimlerimizin 3 koldan ferdi ve ağır silahlarla yaptığı eylemde ise 11 PÖH elemanı ölmüştür. Sonrasında kobra zırhlı araç ile müdahale etmek isterken bu zırhlı araç da vurularak imha edilmiş ve içindekilerden 3 PÖH elemanı ölmüştür. Yine akrep zırhlı araç ile müdahale etmek istediklerinde bu araç ağır silahlarla vurulmuş, aracın şoförü öldürülmüştür. Saray çeteleri, birimlerimizin yaptığı eylemlerden 5 saat sonra enkaz altından büyük bir zorlukla cenazelerini çıkarmışlardır. Denetimimizde bulunan mahallelerdeki yoğun çatışmalar sonrası düşmanın tank, obüs ve havanlarla bombardımanları olmuştur. Yaptıkları bu bombardımandan sonra 10'a yakın ev yanmış, ayrıca 1 camii de çeteler tarafından yıkılmıştır. Cumhuriyet, Yenimahalle ve İsmet paşa mahallelerinde bombardımanlar devam etmektedir.

NUSAYBİN:

YSP Koordinasyonu Nusaybin’de ise 19 Nisan günü öğlen saat 11 ila 12 arasında Koçera mahallesinde bir drone keşif uçağının düşürüldüğünü, belirtti. Açıklamada, ‘’Nusaybin’de önceden yaptığımız açıklamada roketatar güllesi biçiminde atılan ve 50 metrelik bir mesafede ateş çemberi oluşturan bu silahın tekrardan kullanıldığı görülmüştür’’ denildi.

YAŞAMINI YİTİREN 2 YPS ÜYESİNİN KİMLİĞİ AÇIKLANDI

YPS, Şırnak ve Gever’de yaşamını yitiren iki savaşçının kimlik bilgilerini de açıkladı.

Açıklanan kimlikler şöyle:

Şırnak'ta 18 Nisan'da şehit düşen YPS üyemizin sicili:

Eriş Şirvan / İzzettin Kutum / Anne: Kudret – Baba: Mehmet / Doğum Yeri: Siirt-Şirvan

Gever'de düşmanın ablukasından önce kaza sonucu şehit düşen YPS üyemizin sicili:

Deniz Devran / Umut Esin / Anne: Zennure – Baba: M.Nuri / Doğum Yeri: Amed