YPS'li Altürk Antep'te son yolculuğuna uğurlandı

Silopi'de verilen özyönetim direnişinde yaşamını yitiren YPS'li Ali Altürk, Antep'te düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Silopi'de verilen özyönetim direnişinde yaşamını yitiren YPS'li Ali Altürk, Antep'te düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Şırnak’ın Silopi ilçesinde özyönetim direnişi sırasında 5 Nisan'da yaşamını yitiren ve getirildiği Urfa'da cenazesi teşhis edilen YPS'li Ali Altürk (Seyidxan Pîranî), Antep'te düzenlenen törenle toprağa verildi. Urfa'dan Antep'e getirilen Altürk'ün cenazesi Antep çevre yolunda onlarca araçlı konvoy ile karşılandı. Altürk'ün cenazesi buradan Yeşilkent Mezarlığı'na getirildi. Mezarlıkta yüzlerce kişi tarafından cenaze için yerine getirilen dini vecibelerden sonra, "Biji Serok Apo" ve "Şehid namirin" sloganları eşliğinde Altürk son yolculuğuna uğurlandı.

Toprağa verme işlemlerinin ardından yapılan saygı duruşundan sonra konuşan Altürk'ün annesi Dıro Altürk, oğlu ile gurur duyduğunu dile getirdi. Anne Altürk, "Ağlamayacağım Ali'm. Toprağın altında değil. Oğlum, damat oldu" diye kaydetti. Anne Altürk, Kürtçe bir atasözü olan "Mirin rêya mêraye" (ölüm yiğitlerin yoludur) diyerek duygularını dile getirdi. 

Sonrasında konuşan baba Zade Altürk ise, "Oğlum bütün Kürdistan'ın şehididir. Serok Apo'nun başı sağolsun" dedi.

Defin işlemlerinin ardından yurttaşlar taziyenin kurulduğu DBP Gazikent İlçe binasına gitti.

...