GÖRÜNTÜLÜ

YPS’li Erdem’in ailesi: Devlet cenazelerimize vahşet uyguluyor

YPS’li Yunus Erdem’in ailesi çocuklarının cenazesini almak için devlet güçlerinin saldırılarını durdurmasını istedi. Baba Erdem, “Devlet cenazelerimize vahşet uygulamaktan vazgeçsin” çağrısında bulundu.

Nusaybin’de yaşamını yitiren YPS’li Yunus Erdem’in ailesi çocuklarının cenazesini almak için devlet güçlerinin saldırılarını durdurmasını istedi. Baba Erdem, “Devlet cenazelerimize vahşet uygulamaktan vazgeçsin” çağrısında bulundu. 

Nusaybin’de devam eden sıkıyönetim saldırılarına karşı YPS ve YPS-JIN savaşçılarının direnişi devam ederken, büyük kayıplar veren Saray çeteleri öz yönetim mahallelerinden çekilerek kenti uzaktan bombalamak zorunda kaldı. Devlet güçleri ile çatışmalarda yaşamını yitiren YPS’lilerin aileleri ise cenazeleri abluka ve saldırılar nedeniyle alamıyor. Kars Kafkas Üniversitesi’nde okuduğu sırada öz yönetim alanlarına yönelik Saray çetelerinin saldırılarına karşı Nusaybin’e gelerek YPS saflarına katılan Yunus Erdem, 6 Nisan günü devlet güçleri ile yaşanan çatışmada yaşamını yitirdi. Cenazesi YPS üyesi Yunus Erdem’in saldırılar nedeniyle ailesine teslim edilemeyen Erdem’in Batman’da yaşayan ailesi çocuklarının cenazesini almak için Mardin’e geldi. Mardin İHD aracılığıyla cenazelerini almak için yasal yollara başvuracak olan Erdem ailesi, devletin saldırıları durdurmasını ve çocuklarının cenazesini almak istiyor. 

‘CENZAELERİMİZE VAHŞET UYGULAMAKTAN VAZGEÇSİNLER’

Kars Kafkas Üniversitesi Sağlık Bölümü öğrencisi, Oğlu Yunus’un Türk devletinin öz yönetim alanlarına yönelik sıkıyönetim saldırılarına karşı Nusaybin’e gelerek YPS saflarına katıldığını aktaran baba Mehmet Şah Erdem, oğlunun devlet güçleri ile 6 Nisan’da yaşanan çatışmalarda yaşamını yitirdiğini haber izlerken öğrendiklerini söyledi. Baba Erdem, cenazelerini almaları için, devletin saldırıları durdurmasını ve koridor açmasını istedi. Türk devletinin aylardır Kürdistan’da savaş suçu işlediğine dikkat çeken baba Erdem, daha önce Sur, Cizre ve Silopi’de cenazelere yapılan vahşeti hatırlattı. Erdem, Nusaybin’de cenazelere yönelik benzer bir vahşetin ortaya çıkmaması için bir an önce devletin saldırılarını durdurması ve cenazelerin alınması için gerekli koşulların yaratılması gerektiğini söyledi. Erdem, cenazelerini almak için gerekli yasal başvuruları da yapacaklarını aktardı. 

‘SALDIRILARLA SONUÇ ALAMAZLAR’

Baba Erdem, Türk devletinin saldırı ve sıkıyönetim saldırıları ile Kürdistan’da sonuç alamayacağına da değinerek “Devlet Kürt halkının tercihlerine saygı duysun, öz yönetim gibi demokratik bir tercihi bombalayarak sadece savaş suçu işliyorlar, sonuç alamazlar” dedi.

Devletin bir an önce çözüm ve müzakere sürecine dönmesi gerektiğine vurgu yapan Erdem, Kürt halkını bunun dışında gelişecek her türlü saldırıya sonuna kadar direneceğini de ifade etti. 

...