YPS: Nusaybin ve Şırnak'ta 20 Saray çetesi öldürüldü

YPS Genel Koordinasyonu, 11,12 ve 13 Nisan tarihlerindeki gerçekleştirilen eylem ve yaşanan çatışmaların sonuçlarını açıkladı. , Şırnak ve Nusaybin’de tespit edilen 20 Saray çetesi öldürüldü.

YPS Genel Koordinasyonu, Faşist Türk rejiminin Kuzey Kürdistan'da başlatmış olduğu işgal ve istila harekatına karşı öz savunma direnişinin güçlenerek devam ettiğini kaydetti. YPS, “Kentlerimizi bu faşist işgal hareketinden korumak ve halkımızın özgür geleceğini savunmak üzere devam etmekte olan direnişte, Saray'a bağlı Çeteler her gün daha fazla darbe almaktadır” dedi.

YPS, şehir öz savunmasını yürüten birliklerinin son 3 günde gerçekleştirdiği olduğu eylem ve direniş sonuçlarına ilişkin de şunları belirtti:

NUSAYBİN

“10 Nisan günü Şehit Gelhat Mahallesi Kanarya Sokak’ta Saray çetelerinin bir eve girdiği esnada bir sivil savunma birimimiz tarafından eylem gerçekleştirilmiştir. Burada ölü ve yaralı saray çetesi hakkında bilgi edinilememiştir. Aynı gün saat 10.30'da birimlerimiz mahalleye girmek isteyen 1 kepçeyi de sabotaj eylemi sonucu imha etmiştir.

11 Nisan günü saat 07.00'de bir eve girmeye çalışan Jandarma Özel Harekatçılarına karşı bir eylem düzenlenmiş, burada 1 JÖH elemanı öldürülmüştür.

12 Nisan günü Kanika Mahallesi’nde birimlerimiz mahalleye girmek isteyen 1 kepçeyi roketlerle vurmuş, burada 1 kepçe imha edilmiş, kepçe içindeki 2 PÖH elamanı da ölmüştür.

12 Nisan günü Koçer Mahallesi’nde Weysika tarafında bir eve giren Saray çetelerine sızma eylemi yapılmış, burada 3 JÖH elemanı öldürülmüştür. Cenazeleri almaya gelen bir düşman birimi de hedef alınmış ve 2 JÖH elemanı öldürülmüştür. Tekrar bir girişim daha yapan operasyon timi de vurulmuş, burada da 2 JÖH elemanı öldürülmüştür. 5 saat boyunca Saray çetelerinin cenazeleri Nusaybin direnişçilerinin ellerinde kalmıştır. Birimlerimiz cenazelerin yanına gidince bunu fark eden düşman, kendi cenazelerini tank ve havanlarla bombalamış yine ağır silahlarla taramıştır. Bu cenazelerin fotoğrafları birimlerimizin elindedir, daha sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır.

ŞIRNAK

11 Nisan günü Cumhuriyet Mahallesi’ne 1 kepçe ve 1 zırhlı araç girmeye çalışırken birimlerimizin eylemi sonucu kepçe operatörlerinden 1'i ölmüş, darbeli araçlar geri çekilmiştir.

11 Nisan günü Eski Okul tarafından çeteler mahalleye girmeye çalışırken birimlerimiz 4 JÖH elemanını hedef alarak öldürmüştür. Müdahale etmek isterken başka bir birim de hedef alınmış, burada 2 Saray çetesi daha öldürülmüştür. Bu çatışmalar akşam saatlerine kadar devam etmiştir. Burada birimlerimiz 2 suikastçıyı da hedef alarak öldürülmüştür. Burada saray çetelerinin net olarak 8 ölüsü vardır.

12 Nisan günü İsmet Paşa Mahallesi’nde Saray çeteleri bir eve sızma yapmak isterken birimlerimiz tarafından ağır silahlarla vurulmuştur. Buradaki ölü ve yaralıları hakkındaki net bilgiler daha sonra paylaşılacaktır.

12 Nisan günü yine İsmet Paşa Mahallesi’nde 1 zırhlı araç ve 1 grup Saray çetesi bir eve girmek isterken birimlerimizin yaptığı sabotaj eylemi sonucu ölü ve yaralıları olmuştur. Patlama ile birlikte ağır ve ferdi silahlarla da atışlar yapılmıştır. Ayrıntılı bilgi sonra paylaşılacaktır. Aynı gün bir birimimiz düşmanın 1 suikastçısını öldürmüştür. Tatar evi üzerinde konumlanan havan silahı kullanan 1 özel harekat elemanı da hedef alınarak vurulmuştur.

2 gündür Devlet Güçlerinin Cumhuriyet, Gazipaşa, İsmet Paşa Mahallesi’ne obüs ve havan silahları ile yoğun bombardıman yapmaktadır. Yeni Mahallede ise çatışmalar 3 gündür devam etmektedir. Bahçelievlerde de çatışmalar yoğun bir şekilde devam etmektedir. Şehit olan 1 üyemizin sicili daha sonra paylaşılacaktır.”